Καστοριά

Αύριο αιμοδοσία στο Δημοτικό Σχολείο Χιλιοδένδρου

Μετά από 2 χρόνια μπορούμε ξανά να κάνουμε αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Καστοριάς, στον χώρο του σχολείου, έχοντας πλέον τράπεζα αίματος στο όνομα του σχολείου μας. Σκοπός μας είναι, αφενός να ενισχύσουμε το νοσοκομείο με φιάλες αίματος, που πραγματικά τις έχουν ανάγκη, αφετέρου να διδάξουμε τους μαθητές μας τη σημαντική αυτή διαδικασία, με την ελπίδα στο μέλλον να γίνουν όλοι εθελοντές- αιμοδότες… Κάτι τόσο μικρό αλλά τόσο σημαντικό…
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου μας, την Πέμπτη 19/05/2022 από τις 8:30 π.μ. μέχρι 13:00. Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει μπορεί να μας ενημερώσει τηλεφωνικά, (ώρες εργασίας σχολείου) στο σταθερό 2467071557 ή οποιαδήποτε στιγμή στο messenger και στο email του σχολείου μας.
Η βοήθεια σας είναι απαραίτητη και θα χαρούμε να σας δούμε όλους εκείνη την ημέρα… ας βάλουμε όλοι το λιθαράκι μας για ένα καλύτερο μέλλον, με περισσότερα εφόδια για την υγεία όλων μας!!
Προϋποθέσεις για την αιμοδοσία:
• Οι εθελοντές να γνωρίζουν ή να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ τους,
• Εθελοντές που έχουν νοσήσει από covid, να έχει περάσει ένας μήνα από το τελευταίο αρνητικό τεστ.
• Εθελοντές που έχουν εμβολιαστεί, να έχουν περάσει 10 ημέρες από την τελευταία δόση εμβολιασμού.
• Εθελοντές που έχουν κάνει τατουάζ ή έχουν κάνει κάποια τρύπα στο σώμα τους, να έχουν περάσει 6 μήνες.
• Εθελοντές που έχουν επισκεφθεί οδοντίατρο ή έπαιρναν κάποια αντιβίωση, να έχει περάσει μία εβδομάδα.
• Δεν είναι απαραίτητο self ή rapid test για την προσέλευση των εθελοντών στην αιμοδοσία.

• Όποιος εθελοντής επιθυμεί να κάνει τεστ αντισωμάτων την ημέρα της αιμοδοσίας, μπορεί να μας ενημερώσει προηγουμένως, ώστε να ενημερώσουμε και εμείς με τη σειρά μας το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου.

Δημοτικό Σχολείο Χιλιοδένδρου

Back to top button