Άργος ΟρεστικόΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

“Καλά, ήρθαν στο Άργος και δεν τους πήγαν στην Καστοριά;” (φωτο)

 
Ήταν η φράση που ακούστηκε στην είσοδο του πεζόδρομου, μετά το Δημαρχείο, από συμπατριώτισσα κάτοικο του Άργους. Η απάντησή μου ήταν ότι η καταγωγή μου είναι από το Άργος και ήταν μια ευκαιρία να γνωρίσουν οι Θεσσαλονικείς γονείς και μαθητές του σχολείου μας και τη γενέτειρά μου.
Περίπου τριάντα δύο γονείς και περισσότεροι μαθητές μας περπάτησαν Κυριακάτικα στον πεζόδρομο, έμειναν ευχαριστημένοι και χαλάρωσαν για περίπου δύο ώρες στα γύρω μαγαζιά, καθώς περπάτησαν και σε άλλους δρόμους του Άργους. Οι πρώτες εικόνες από το πάρκο, το ιστορικό Γυμνάσιο, το κτίριο του Δημαρχείου και του πεζόδρομου για τους επισκέπτες γονείς και μαθητές ήταν ευχάριστες. Θα ήταν καλό να ασφαλτοστρωθεί η είσοδος του δρόμου από το αεροδρόμιο έως το πάρκο.
Μεγάλη εντύπωση έκανε στους μαθητές και στους γονείς τα εκθέματα που υπήρχαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Οι μαθητές μας και οι γονείς γνώρισαν τους πολιτικούς και πολιτιστικούς μετασχηματισμούς του κεντρικού τμήματος της Ορεστίδος στις τέσσερις διαδοχικές ενότητες, όπου η ξεναγός ανέφερε ότι για πρώτη φορά εκτίθενται συγκεντρωμένα και σχολιασμένα τα σημαντικότερα ίχνη του ελληνικού πολιτισμού που άνθισε στην περιοχή από την εποχή του Ομήρου ως τον αυτοκράτορα Διοκλητιανό.
Θεωρώ ότι είναι μια ευκαιρία να αναπτυχθεί και στο Άργος ο σχολικός τουρισμός, όταν πολλά σχολεία επισκέπτονται και οι επισκέπτες διανυκτερεύουν στην πόλη της Καστοριάς. Επίσης, μπορούν ακόμα να δημιουργηθούν και μονοπάτια περιπάτου στο δάσος μας και στο ποτάμι. 
Makis Tsoumanas

Back to top button