Καστοριά

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καστοριάς: Τι έδωσε και τι πήρε από το Κέντρο Επαναχρησιμοποίησης Υλικών

Μια περιβαλλοντική κίνηση επαναχρησιμοποίησης πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία εκπαιδευόμενων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καστοριάς. Ρούχα και παπούτσια που είχαν συγκεντρωθεί στο Σχολείο μας μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Επαναχρησιμοποίησης Υλικών της Διάδυμα στην Καστοριά και ανταλλάχθηκαν με ένα ωραιότατο βάζο για να ομορφύνει το Σχολείο μας.
To Κέντρο Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών Καστοριάς βρίσκεται στην περιοχή ΒΙΠΑ Καστοριάς 3,5 χλμ Καστοριάς – Μανιάκοι.
Η επαναχρησιμοποίηση είναι η πλέον επιθυμητή επιλογή σε σχέση με άλλες πρακτικές διαχείρισης των αποβλήτων, λόγω του ότι αυξάνεται ο χρόνος ζωής των υλικών, εξοικονομείται ενέργεια και πολύτιμες πρώτες ύλες, καθώς επίσης μειώνεται ο όγκος των αποβλήτων που οδηγούνται προς ταφή.
Ο κάθε πολίτης μπορεί είτε να παραδίδει αντικείμενα που δεν είναι απόβλητα και δεν τα χρειάζεται, είτε να αποκτά υλικά από τους χώρους των ΚΔΕΥ, χωρίς κόστος.
Ευχαριστούμε πολύ την Εκπαιδευτικό Περιβαλλοντικού Γραμματισμού του Σχολείου, κ, Ευγενία Καραπάτσιου, που μας έχει ενημερώσει σχετικά και μας έχει εισάγει για τα καλά στον κόσμο της ανακύκλωσης – επαναχρησιμοποίησης, για μία κοινωνία με μηδενικά απόβλητα.
Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καστοριάς

Back to top button