Μαρίζα: Ο Πεισματάρης Γάιδαρος

Άμα πεισμώσει ο γάιδαρος…

Η ταινία είναι για το πώς ένας ψαράς προσπαθεί να πείσει το γαϊδουράκι του Mαρίζα να μεταφέρει τα ψάρια που έχει πιάσει στο ψηλότερο χωριό του νησιού τους, προκειμένου να τα πουλήσουν.

Η Mαρίζα αρνείται να ανέβει στον απότομο και θυελλώδη δρόμο. Ο ψαράς χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους για να κάνει το γαϊδούρι να κινηθεί, αλλά όταν καταφύγει στη βία (όταν χτυπά το γαϊδουράκι στο κάτω μέρος) η Mariza γίνεται πιο αποφασισμένη να μην ξεγελαστεί.

Βλέπετε ότι η βία δεν είναι η απάντηση να κάνει κάποιον να κινηθεί, αλλά η πειθώ … και η μουσική είναι ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό! Έτσι, μετά από λίγη σκέψη, ο ψαράς βγάζει τον κασετόφωνο και παίζει τον Ζορμπά τον Έλληνα για το γαϊδούρι του.

Από τις πρώτες σημειώσεις του έργου η Μαρία φαίνεται ανίσχυρη να αντισταθεί στις ζωντανές μελωδίες του Ζορμπά, γι ‘αυτό χορεύει άθελά το δρόμο της μέχρι το ψηλότερο χωριό … και το απόλαυσε. Ο ψαράς την έκανε να κάνει ό, τι ήθελε, αλλά κατά τη διαδικασία πήρε όλα τα ψάρια του διάσπαρτα στο δρόμο επάνω.

Αλλά όλα τελειώνουν καλά καθώς αυτό που έχει σημασία σήμερα είναι ότι έχουν βρει έναν τρόπο να επικοινωνούν και να εργάζονται μαζί ευτυχώς. Ποιος ξέρει αν χρησιμοποίησαν μουσική για να μαζέψουν ξανά τα ψάρια ;!

Σκηνοθεσία, παραγωγή Κωνσταντίνος Κρυστάλλης Μουσική «ο Χορός του Ζορμπά» Του Μίκη Θεοδωράκη Μουσική εισαγωγής «Mykonos» του Dan Foster Ηχοληψία Jeremy Yang, Silencio

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ: ~4th Athens Animfest 2009. Winner of 3rd place & Audience Award. ~Naoussa International Film Festival 2009. Winner Best Animated Film & Best Animation Audience Award. ~London Greek Film Festival 2009. Winner www.visitor Choice Award. ~Nickelodeon Animation Festival 2009. Official Selection. ~Platforma Video9: Jury Special Mention.

Απολαύστε το!

Thessaloniki Arts and Culture