Καστοριά

Καστοριά: Ζητούνται πληροφορίες…..από επισκέπτες και τουρίστες!

Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από πολλούς φορείς και αρμόδιους να φέρουν στην πόλη μας τουρισμό…ας φροντίσουν όμως και για τα αυτονόητα. Υπάρχουν οι ξένοι που δεν έρχονται με οργανωμένα πρακτορεία, που ψάχνουν να ανακαλύψουν την πόλη μόνοι τους και ξεκινάνε από ένα κέντρο πληροφοριών για να αντλήσουν βασικές πληροφορίες για την πόλη που επισκέπτονται.

Την Παρασκευή (19-05-2022) το απόγευμα (6.30-6.45μ.μ.) σταματάει ένα αυτοκίνητο κοντά στο πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας και μια κυρία πλησιάζει το περίπτερο δίπλα στο σιντριβάνι …. ψάχνει να βρει πληροφορίες για την πόλη. Το συγκεκριμένο περίπτερο, το «Τουριστικό Περίπτερο Πληροφοριών» ήταν άδειο…

Τυχαίνει να στέκομαι δίπλα και με ρωτάει στα αγγλικά αν είναι κανείς εδώ; Προθυμοποιούμαι να τη βοηθήσω, αφού της εξήγησα ότι είναι κλειστό, και μου λέει αν υπάρχει κάποιος χάρτης της πόλης ή με τα αξιοθέατα …. Αισθάνθηκα ανήμπορη να βοηθήσω αλλά και ντροπή για το άδειο εγκαταλειμμένο, μέσα στη σκόνη περίπτερο , χωρίς υπάλληλο να εξυπηρετήσει οποιονδήποτε τουρίστα! Δε γνωρίζω αν δουλεύει κάποιος υπάλληλος εκεί το πρωί. Είναι όμως απογοητευτικό να υπάρχει σε κεντρικό σημείο της πόλης «Τουριστικό Περίπτερο Πληροφοριών» και να μην εξυπηρετεί τον επισκέπτη.

Αν θέλουμε η πόλη μας να είναι φιλική και προσιτή θα πρέπει να υπάρχει υπάλληλος να εξυπηρετεί τον επισκέπτη πρωί και απόγευμα, διαφορετικά ας απομακρύνει η αρμόδια αρχή το συγκεκριμένο περίπτερο που υφίσταται χωρίς λόγο!
Α.Λ.

———————————————————

ΦΟΥΙΤ: Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, μας ενημέρωσε ότι οι ώρες λειτουργίας του «Τουριστικού Περιπτέρου Πληροφοριών» στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας   είναι από Τετάρτη έως Κυριακή από τις 10:00 έως τις 18:00. Τις ίδιες ακριβώς ώρες λειτουργίας έχει και η Σπηλιά του Δράκου.

 

 

 

 

Back to top button