ΑθλητικάΚαστοριά

Ανακοίνωση της Καστοριάς 1980 με αφορμή την συμπλήρωση των 42 χρόνων από την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας.

“Σήμερα συμπληρώνονται σαράντα δύο 42 χρόνια, από την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος, από την ομάδα μας. Ένα γεγονός που έκανε περήφανους όλους τους Καστοριανούς και μας έκανε να αισθανόμαστε, τόσα χρόνια, ξεχωριστοί, για την μοναδική εκείνη στιγμή.
Η μεγάλη εκείνη ομάδα του παρελθόντος, η ομόνοια που υπήρξε την τότε χρονική στιγμή μεταξύ όλων μας, στην Καστοριά, καθώς και η αγάπη, το ενδιαφέρον και η πίστη για κάτι μεγάλο, που έφεραν την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος, ας αποτελέσουν φωτεινό οδηγό για τη συνέχεια, σε μία χρονική στιγμή, που συμπίπτει με τος αγώνες μπαράζ που δίνει η σημερινή Καστοριά για την άνοδο της στην Γ΄ Εθνική.
Ας αφήσουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν σαν κοινωνία, σαν άτομα, σαν φιλοσοφία στο ποδόσφαιρο και ας προσπαθήσουμε, ειλικρινά, να βρούμε αυτά που μας ενώνουν. Γιατί το όνομα ΚΑΣΤΟΡΙΑ που έχει σκορπίσει, στο παρελθόν, ρίγη συγκίνησης στο πανελλήνιο, έχει δικαίωνα να επανέλθει στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της πατρίδας μας και πρέπει να ανακάμψει.
Για να γίνει αυτό χρειάζεται, απαραίτητα, τη συμπαράσταση όλων μας. Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ είναι υπόθεση όλων των Καστοριανών, σε όποιο σημείο του πλανήτη και αν βρίσκονται. Η ομάδα μας δεν είναι θέμα των λίγων, είναι υπόθεση των πολλών.
Είναι λυπηρό, να απαξιώνουμε την σημερινή ΚΑΣΤΟΡΙΑ μας. Ένα όνομα που μας έδωσε αυτή την υπέρτατη χαρά, της κατάκτησης του κυπέλλου, την οποία γιορτάζουμε σήμερα. Κι αυτό θα πρέπει να το αναλογισθεί ο καθένας στην πόλη μας και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων έναντι της ομάδας και της λαμπρής της ιστορίας.
Ας αποτελέσει η σημερινή μέρα την αρχή για να σκεφτεί ο καθένας από εμάς τι πρέπει να πράξει. Για να μπορέσει το όνομα ΚΑΣΤΟΡΙΑ να πάρει και πάλι την θέση, που του αρμόζει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και να μας χαρίσει και πάλι αλησμόνητες στιγμές χαράς και δόξας.
Εκ της Διοίκησης

Back to top button