Ελλάδα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κακόβουλο e-mail σε στελέχη του ΣΞ – Μην το ανοίγετε – ΔΕΝ είναι του ΓΕΣ (φωτο)

Για πιθανό κακόβουλο μέιλ, το οποίο φέρεται να αποστέλλεται από το army (αλληλογραφία ΓΕΣ), κάνει λόγο στέλεχος που επικοινώνησε με το kranos.gr.

Του Ηλία Προύφα

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ομαδική συνομιλία 560 ατόμων στο διαδίκτυο, αναφέρθηκε ότι, το μέιλ, πιθανόν να είναι κακόβουλο και να μην ανοιχθεί το λινκ.

Ανάμεσα στα στελέχη υπάρχει ανησυχία για το εάν το ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο ζητά αναβάθμιση του λογαριασμού τους στη διεύθυνση αλληλογραφίας, με ότι αυτό συνεπάγεται, όπως για παράδειγμα πιθανή υποκλοπή στοιχείων ή ακόμη και πιθανή εγκατάσταση λογισμικών υποκλοπών, είναι του Γενικού Επιτελείου Στρατού, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα, ή εάν πρόκειται για κακόβουλη ηλεκτρονική ενέργεια (phishing) .

Μάλιστα όπως μας επισημάνθηκε, στρατιωτικός επικοινώνησε με την Κυβερνοάμυνα, όπου του ζητήθηκε να το διαγράψει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, το email ΔΕΝ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ από το ΓΕΣ, το οποίο μέσα από την ιστοσελίδα του, δίνει στους χρήστες γενικές οδηγίες προστασίας από αντίστοιχες περιπτώσεις, και όσοι το έχουν λάβει, να μην ανοίγουν το λινκ παραπομπής, εφόσον δεν επικοινωνούν πρώτα με την υπηρεσία Κυβερνοάμυνας του ΓΕΣ.

 

 

Back to top button