Καστοριάφωτορεπορτάζ

Πολλές οι επιτυχίες Καστοριανών φωτογράφων στον 2ο πανελλήνιο διαγωνισμό «Click στη φύση»

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φωτογραφίας “Click στη Φύση” που μέσα από την ενθουσιώδη υποστήριξη και τη γενικότερη αποδοχή εξελίσσεται σε θεσμό με ευρύτερο κύρος. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το WWF Eλλάς και οι εταίροι του διαγωνισμού καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες που με την υποβολή του εξαιρετικού φωτογραφικού υλικού τους σε τέσσερις κατηγορίες (Άνθρωπος & Φύση, Πτηνά, Ζώα & Φυτά, Τοπίο) έγιναν πρεσβευτές των ελληνικών περιοχών Natura 2000 αποτυπώνοντας την ομορφιά της φύσης.
Οι φωτογράφοι με τις εικόνες τους ανέδειξαν την οικολογική αξία των περιοχών Natura 2000 όπου προστατεύονται απειλούμενα είδη χλωρίδας και πανίδας, ευαισθητοποιώντας το κοινό για ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή, η αειφόρος ανάπτυξη και η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης. Σημειώνουμε ότι το δίκτυο Natura 2000 προστατεύει στην Ελλάδα 299 απειλούμενα είδη ζώων και φυτών, 128 είδη πουλιών και 89 σημαντικούς οικότοπους.
Η φετινή δεύτερη διοργάνωση του διαγωνισμού “Click στη Φύση” επισφραγίστηκε με τη συμμετοχή 1.510 δημιουργών οι οποίοι μέσα από τις 4.643 φωτογραφίες τους στις τέσσερις διαγωνιστικές κατηγορίες ανέδειξαν τον φυσικό πλούτο της χώρας μας.
Η Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού, αποτελούμενη από την φωτογράφο, σκηνοθέτιδα και παραγωγό ντοκιμαντέρ Βίκυ Μαρκολέφα, τον δασολόγο και ένθερμο φωτογράφο φύσης Αναστάσιο Σακούλη, τον φωτογράφο φύσης Βασίλη Συκά, τον Δημήτρη Ζάντζα υπεύθυνο επικοινωνίας του Έργου LIFE-IP 4 NATURA για την WWF Ελλάς και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Καλδή ως εκπρόσωπο του περιοδικού ΦΩΤΟγράφος, επέλεξαν προς βράβευση 10 συμμετοχές στην κατηγορία Άνθρωπος & Φύση, 10 συμμετοχές στην κατηγορία Ζώα & Φυτά, 10 συμμετοχές στην κατηγορία Πτηνά και 10 συμμετοχές στην κατηγορία Τοπίο.
To Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το WWF Ελλάς, η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Περιφέρεια Αττικής, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και το Πράσινο Ταμείο, ως εταίροι του Έργου LIFE-IP 4 NATURA, εκφράζουν τα συγχαρητήρια και τις θερμές ευχαριστίες τους προς όλους τους συμμετέχοντες και όλες τις συμμετέχουσες του διαγωνισμού.

Το WWF Ελλάς και το Περιοδικό Φωτογράφος, ως συνδιοργανωτές του διαγωνισμού, θα ήθελαν επίσης να ευχαριστήσουν το κατάστημα Photoagora.gr, για την συμβολή του στον διαγωνισμό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Δείτε όλους τους νικητές τους μεγάλους νικητές όπως και την πλήρη λίστα των διακριθέντων του 2ου φωτογραφικού διαγωνισμού ΝΑΤURA 2000 “Click στη φύση!” ΕΔΩ

Παρακάτω οι διακρίσεις των Καστοριανών φωτογράφων:

Κατηγορία “Πτηνά” – 1ο Βραβείο: Βασίλης Θεοδωρίδης:

 Κατηγορία “Άνθρωπος & Φύση” – 2ο Βραβείο: Βέφα Νεστραμιώτη:

Τιμητικός έπαινος στην κατηγορία “Άνθρωπος & Φύση” – Ζήσης Ζηκούλης:

Τιμητικός έπαινος στην κατηγορία “Πτηνά” – Ιωάννης Ιωαννίδης:

Τιμητικός έπαινος στην κατηγορία “Πτηνά” – Κύριλλος Σαμαράς

photo.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button