Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Δύο γυναίκες από την Καλαμαριά βρέθηκαν… παντρεμένες εν αγνοία τους

Μετά την πρόσφατη καταγγελία μίας γυναίκας που βρέθηκε παντρεμένη εν αγνοία της, με μία σειρά από πλαστά έγγραφα, άλλη μία γυναίκα από την Καλαμαριά στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε… παντρεμένη χωρίς να το γνωρίζει. Οι ομοιότητες μεταξύ των δύο περιπτώσεων, είναι πολλές και παράξενες. Και οι δύο δηλώνουν άγνοια και κάνουν λόγο για απάτη.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία της μίας από τις δύο γυναίκες, όταν το 2019, χρειάστηκε να εκδώσει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το ληξιαρχείο του Δήμου Καλαμαριάς, ο υπάλληλος την ρώτησε ποιο είναι το όνομα του συζύγου της. Φαινόταν μάλιστα ότι είχε δηλωθεί γάμος στην Αλβανία. Η γυναίκα άρχισε να ψάχνει τι έχει συμβεί, πήγε στο ειδικό ληξιαρχείο, ζήτησε τα έγγραφα του φακέλου της και της έδωσαν έναν φάκελο ημιτελή, από όπου φάνηκε ότι ήταν μπλεγμένο και το ειδικό ληξιαρχείο.

Το πρώτο πράγμα που της προξένησε εντύπωση ήταν πως μέσα στο φάκελο δεν υπήρχε η παραμικρή πληροφορία για τον γαμπρό, ούτε καν αντίγραφο διαβατηρίου.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλαμαριάς, διευκρίνισε ότι «Ουδεμία σχέση έχει η υπηρεσία του Τμήματος Αστικής και Δημοτικής Κατάστασης, με τις δύο περιπτώσεις γυναικών(δημότισσες Καλαμαριάς), που φέρονται ως έγγαμες στα έγγραφα της οικογενειακής τους κατάστασης, ενώ οι ίδιες ισχυρίζονται το αντίθετο».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος, και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι έχει συναφθεί γάμος στην Αλβανία, με Αλβανούς υπηκόους, οι οποίοι δηλώθηκαν ως ληξιαρχικά γεγονότα στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών. Στην συνέχεια το Ειδικό Ληξιαρχείο, έστειλε τις εν λόγω ληξιαρχικές πράξεις στο Δημοτολόγιο του Δήμου Καλαμαριάς, προκειμένου να ενημερωθεί για το γεγονός και να διαμορφωθεί αναλόγως η οικογενειακή κατάσταση.

ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ

Back to top button