ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπα

ΓΠΟ Καστοριάς – Κατερίνα Ντούσκα: “Αν αγαπάς κάτι, δύσκολα το αφήνεις”


Ξεκίνησε τα πρώτα της ποδοσφαιρικά βήματα στην ακαδημία αγοριών ”ΠΑΣ Φανάρι Πρεβέζης σε ηλικία εφτά ετών.Το ”μικρόβιο” του ποδοσφαίρου το κόλλησε από τον πατέρα της, καθώς η ίδια θυμάται από μικρό παιδάκι που πήγαινε με τον παππού της στο γήπεδο,ώστε να παρακολουθήσει αγώνες που πρωταγωνιστούσε ο πατέρας της όντας ποδοσφαιριστής.Αυτό το γεγονός ήταν κυρίαρχος και βασικός ρόλος που ασχολήθηκε με το λαοφιλές ομαδικό άθλημα.
Το 2008 η Κατερίνα ενσωματώθηκε στην πρώτη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα που δημιουργήθηκε στην Θεσπρωτία. Ο λόγος για τις Αμαζόνες Θεσπρωτίας.Το 2011 μόλις ολοκλήρωσε τις μαθητικές της υποχρεώσεις συνέχισε να υπηρετεί πιστά τον ”βασιλιά” των σπορ! Πήρε μεταγραφή για την ΑΕ Οδυσσέας Γλυφάδας,στην οποία απέκτησε μεγαλύτερες εμπειρίες σε επίπεδο Α’Εθνικής από αξιόλογους και αξιότιμους προπονητές,οι οποίοι πίστεψαν στο πρόσωπο της. Έπειτα το 2013 φόρεσε την φανέλα των Αμαζόνων Μεγάλων Καλυβίων (Β’Εθνική) με προπονητή τον κ.Θανάση Κατράνα, ο οποίος πίστεψε στις δυνατότητες της από την πρώτη κιόλας στιγμή. Ο κύριος αυτός είναι πάντα παρόν είτε μέσω γηπέδου είτε τηλεφωνικά και αυτό δίνει μεγάλη δύναμη στην Κατερίνα.
Από το 2014-2018 αποτέλεσε μέλος του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας Ημαθίας και από το 2019-2021 ανήκε στο έμψυχο δυναμικό της νεοσύστατης ομάδας ”VERIA LADIES”.


H 29χρονη παίκτρια του ΓΠΟ Καστοριάς αγωνίζεται με απόλυτη επιτυχία ως δεξί χαφ και εξτρέμ, ενώ παράλληλα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και παλεύει ως ανεξάρτητη να σταθεί στη δύσκολη καθημερινότητα.Στήριγμα της η αγαπημένη της οικογένεια σε κάθε βήμα της ζωής της!
Η Κατερίνα Ντούσκα κατάγεται από την Κορώνη Πρεβέζης και παρέθεσε μία αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη εφ’όλης της ύλης! Αναλυτικά όσα δήλωσε:
1.Η προσωπική σου τοποθέτηση για τη φετινή σεζόν που είχε αίσιο τέλος όσον αφορά την παραμονή της ομάδας σας στην Α’Εθνική;
”Όπως είναι γνωστό σε κάθε στιγμή της ζωής σου δεν είναι εύκολο στην αρχή σε κάθε ομάδα που πηγαίνεις μεταγραφή,δεν γνωρίζεις πως είναι τα πράγματα,αλλά ρισκάρεις και βλέπεις αναλόγως τις εξελίξεις.Προσωπικά έφυγα σε μία δύσκολη περίοδο μέσα στο χειμώνα με την δύσκολη κατάσταση που επικρατούσε,ώστε να βοηθήσω την Καστοριά να πετύχει τον πολυπόθητο στόχο της παραμονής.
Ήταν τιμή μου που οι διοικούντες της ομάδας μου έκαναν πρόταση και βγήκε σε θετικό αποτέλεσμα,γιατί πραγματικά το Δ.Σ. ήταν άψογο και στάθηκε δίπλα μου σε κάθε στιγμή και τους ευχαριστώ πολύ όλους!”
2.Τα σχέδια σου για τη νέα αγωνιστική χρονιά και αν στα πλάνα σου είναι να παραμείνεις μόνιμη κάτοικος Καστοριάς;
”Αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω από τώρα,  διότι είναι πολύ νωρίς για να προγραμματίσω σχέδια. Προτεραιότητα για μένα αποτελεί η ξεκούραση και η απόλαυση των καλοκαιρινών μου διακοπών. Σίγουρα μέσα στα πλάνα μου είναι και η Καστοριά, καθώς αυτούς τους πέντε μήνες που ανήκω στην αξιόλογη αυτή ομάδα πέρασα πολύ όμορφα!”
3.Πρόσωπα που σου συμπαραστέκονται και τους χρωστάς ένα μεγάλο ευχαριστώ;
”Οι άνθρωποι της ζωής μου που βρίσκονται πάντα στο πλάι μου είναι ο πατέρας μου και ο αδερφός μου. Βρίσκονται κάθε λεπτό στο πλευρό μου για τις αποφάσεις που παίρνω και με στηρίζουν όσο κανένας άλλος. Τους είμαι ευγνώμων και τους ευχαριστώ για όλα σε κάθε κίνηση μου.”
4.Έφθασες στο σημείο να αποχωρήσεις από το άθλημα και αν ναι τι ήταν αυτό που σε κράτησε;
”Όχι δεν έφτασε ακόμα η ώρα να αποχωρήσω! Διαθέτω αρκετά χρόνια, ώστε να διατηρώ τον αγωνιστικό ρόλο του ποδοσφαιριστή, γιατί αν αγαπάς κάτι δύσκολα το αφήνεις!!!”
5.Προσωπικά επιθυμείς ένα ενιαίο πρωτάθλημα Α’Εθνικής;
”Φυσικά και θέλω ένα ενιαίο πρωτάθλημα διότι θα είναι πιο ενδιαφέρον με αρκετές ομάδες και ο κόσμος θα απολαύσει έντονη αγωνιστική δράση με κοντράστ συναισθημάτων. Μακάρι να γίνει και όλοι οι σύλλογοι να είναι ισάξιοι.”
6.Υπάρχουν προοπτικές,ώστε να αυξηθούν οι φίλαθλοι σε αγώνες ποδοσφαίρου γυναικών ή επικρατούν ακόμα προκαταλήψεις;
”Πάντα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά για τον αν μία γυναίκα μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο.Καλό θα ήταν αυτοί οι ”ανεγκέφαλοι” πριν κρίνουν κάτι για οποιοδήποτε λόγο ας παρακολουθήσουν από κοντά μια γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα και θα καταλάβουν πάρα πολλά.
Ήδη έχουν γίνει κάποια βήματα με τον κόσμο να δίνει το παρόν στο γήπεδο και αυτό ανεβάζει την ψυχολογία μας και την αγωνιστική μας διάθεση.”
7.Το μήνυμα σου στον κόσμο της Καστοριάς και μία ευχή;
”Θέλω να πω στον κόσμο της Καστοριάς να είναι δίπλα μας στη μία και μοναδική ομάδα που εκπροσωπεί επάξια αυτό το Νομό. Οι φίλαθλοι μας να μας υποστηρίζουν για τις προσπάθειες που καταβάλουμε και αφιερώνουμε χρόνο,ώστε να γινόμαστε καλύτεροι και να μας χαίρονται.
Τέλος, εύχομαι σε όλο τον κόσμο καλό καλοκαίρι, καλές διακοπές με υγεία πάνω απ’ όλα και ότι επιθυμεί η ψυχή τους να το κάνουν και να το κυνηγούν!!!”
Επιμέλεια:Ηλίας Σχορτσιανίτης

Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο

Back to top button