Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Με περιπολικά διακομίζονται ασθενείς με προβλήματα ψυχικής υγείας σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης – Τρία περιπολικά με τρεις ασθενείς σε μία μέρα από Καστοριά

Τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας δήλωσαν αδυναμία να ανταποκριθούν λόγω γεμάτων κλινικών

Διπλασιασμός της χρήσης ψυχοφαρμάκων καταγράφεται, σύμφωνα με γιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Όπως σημειώνει η εντατικολόγος του «Ιπποκρατείου» Χριστίνα Κυδώνα υπάρχουν σοβαρά αναπάντητα ερωτήματα για τον αντίστοιχο διπλασιασμό των περιστατικών ψυχικής υγείας στις αρμόδιες δημόσιες δομές. Όπως τονίζει στη στήλη ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, στο τμήμα Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Μπαλιόζογλου «οι ψυχιατρικές κλινικές της βορείου Ελλάδος δηλώνουν… πλήρεις με αποτέλεσμα ακόμη και τα περιστατικά με εισαγγελική παραγγελία να διακομίζονται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με τα γνωστά κτιριακά προβλήματα».
Πρόσφατα ασθενής πήδηξε από το ανοικτό παράθυρο και τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ μία άλλη πέθανε ύστερα από συμπλοκή με άλλους ασθενείς και να συλληφθεί η γιατρός της βάρδιας, γεγονός που δεν έχει ξαναγίνει. Να θυμίσουμε ότι από την αρχή της καταμέτρησης του ιικού φορτίου στα λύματα του Θερμαϊκού έχει καταγραφεί υψηλό ποσοστό χρήσης ψυχοφαρμάκων. Όπως έχει αναδείξει η «ΜτΚ» εδώ και εβδομάδες και οι αναρρωτικές των υγειονομικών στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας αφορούν κυρίως σε θέματα ψυχικής υγείας.
Με περιπολικά διακομίζονται ασθενείς με προβλήματα ψυχικής υγείας από νοσοκομεία της περιφέρειας στη Θεσσαλονίκη κατόπιν εισαγγελικών αποφάσεων. Μάλιστα σε μία ημέρα από την Καστοριά στάλθηκαν… τρία περιπολικά με τρεις ασθενείς διότι τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας δήλωσαν αδυναμία να ανταποκριθούν λόγω γεμάτων κλινικών. Πάντως στο πρόσφατο νομοσχέδιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υπάρχει μικρή αλλά ξεκάθαρη αναφορά ότι οι ψυχιατρικοί ασθενείς πρέπει να διακομίζονται με ασθενοφόρα. Πιθανότατα όμως στην πράξη, να είναι περισσότερα τα περιπολικά από ότι τα οχήματα του ΕΚΑΒ.
Συνέχεια στο makthes.gr

Back to top button