Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση «Γνωριμία με την αρχαία Διοκλητιανούπολη» (φωτογραφίες)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «Γνωριμία με την αρχαία Διοκλητιανούπολη: το Tοπίο και ο Άνθρωπος», στο πλαίσιο των «Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών» η οποία συνδιοργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, το Δήμο Άργους Ορεστικού και συντονίστηκε από το ΥΠ.ΠΟ.Α.
Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν εντός και εκτός των τειχών της αρχαίας πόλης, να μελετήσουν την ιστορία και την οργάνωσή της, να κατανοήσουν τόσο τους λόγους που οδηγούν στην ανάπτυξη οχυρωμένων οικισμών, όσο και τη σημασία του περιβάλλοντος στην εξέλιξη των ανθρώπων και των κοινωνιών τους.
Τέλος, η εκπαιδευτική δράση ολοκληρώθηκε με διασκεδαστικά παιχνίδια βασισμένα στις πληροφορίες που αποκόμισαν οι μικροί μαθητές.
Ευχαριστούμε θερμά τις εκπαιδευτικούς Αγγελική Τσαρσιώτου και Θεοδότα Τσαγγοπούλου καθώς και τον αντιδήμαρχο Άργους Ορεστικού κ. Παύλο Αντωνιάδη για την πολύτιμη συμβολή τους στην οργάνωση της δράσης.
Επιπλέον, ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία που μας τίμησαν με την παρουσία τους, αλλά κυρίως τους μικρούς «αρχαιολόγους» οι οποίοι, παρά τον ήλιο και τη ζέστη, γεμάτοι κέφι, απορίες και ιδέες ξαναζωντάνεψαν την αρχαία Διοκλητιανούπολη!

 

Back to top button