ΕλλάδαΚαστοριά

«Παγίδες» στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή» – Γιατί δε θα πάρουν χρήματα στο χέρι οι δικαιούχοι

Προσοχή θα πρέπει να δείξουν όσοι σπεύσουν να μπουν στο πρόγραμμα “Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή” για την επιδότηση. Καλό θα είναι να ξέρουν πως δεν θα πάρουν ποτέ χρήματα στο χέρι, καθώς η επιδότηση θα φανεί απευθείας ως έκπτωση επί της αξίας του νέου προϊόντος το οποίο θα αγοράσουν. Άλλη μία λεπτομέρεια που θα ήταν χρήσιμη να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι είναι ότι αίτηση θα μπορεί να γίνει και απευθείας στο κατάστημα.  Και φυσικά για να μπουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν άλλη παλιά και κυρίως ενεργή συσκευή.  

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Μέσα στο α΄10ήμερο του Ιουνίου υπολογίζεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα υποβληθούν οι αιτήσεις για το «Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή».

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα -που θα ανοίξει αρχές Ιουνίου– θα μπορούν όλοι όσοι θέλουν να κάνουν αίτηση χωρίς κατ’ αρχήν «κόφτη». Εφόσον υποβληθούν πάνω από 350.000 αιτήσεις θα γίνει ιεράρχηση των αιτήσεων με σειρά κριτηρίων κατάταξης: εισοδήματα, κοινωνικά κριτήρια (π.χ. ΑμεΑ, πολύτεκνοι κ.α.).

Οι πρώτοι 350.000 με βάση την μοριοδότηση θα προηγηθούν και θα επιδοτηθούν. Οι υπόλοιποι, εφόσον υπάρχουν, θα είναι οι επιλαχόντες.

Για να γίνει αίτηση για επιδότηση συσκευών, θα χρειαστεί να έχετε τους Κωδικούς Taxisnet, αλλά και το ΑΦΜ.

Η επιδότηση θα δοθεί με την μορφή «κουπονιού» -ή με άλλα λόγια «ψηφιακής κάρτας»- το οποίο θα ενσωματώνει τα χρήματα που αναλογούν σε κάθε δικαιούχο και με την χρήση του στο κατάστημα το ποσό που περιέχει θα αφαιρείται από το σύνολο της αξίας της νέας συσκευής.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Back to top button