ΑγροτικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριάΝεστόριο

Ζ. Τζηκαλάγιας: “Συγκρατημένη αλλά βάσιμη αισιοδοξία πως εντός του έτους μπορεί να επαναλειτουργήσει το φράγμα Νεστορίου” (φωτο)

Έγινε η σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εντός του χρονικού πλαισίου που είχε προσδιοριστεί με μοναδικό θέμα το φράγμα του Νεστορίου. Παρέστησαν ο Υπουργός κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ο Γ.Γ. κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο κυβερνητικός Βουλευτής Ζήσης Τζηκαλάγιας, οι αντιπεριφερειάρχες Θωμάς Μάνος και Δέσποινα Κοζατσάνη και οι τρεις Δήμαρχοι του Νομού Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, Πάνος Κεπαπτσόγλου και Χρήστος Γκοσλιόπουλος.
Ο Υπουργός συστήνει τριμελή επιτροπή από ανώτερα στελέχη του Υπουργείου με την εντολή εντός τριμήνου να καταθέσουν την πρότασή τους προς την κατασκευαστική κοινοπραξία με βάση τον νόμο και την δικαστική απόφαση του 2/2020 που προβλέπει καταβολή αποζημίωσης,
Η κοινοπραξία θα κληθεί  να αποδεχθεί την πρόταση και να ξεκινήσει άμεσα το έργο ή εάν δεν συμφωνεί με το τίμημα να ξεκινήσει το έργο και να διεκδικήσει εάν επιθυμεί δικαστικά την διαφορά ή εάν διαφωνεί πλήρως να το καταστήσει σαφές για να υπάρχει η νόμιμη αποδέσμευση για τις περαιτέρω ενέργειες,
Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας μετά τη σύσκεψη δήλωσε: “Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχουν την πολιτική βούληση το φράγμα να συνεχισθεί απρόσκοπτα και να ολοκληρωθεί όσο γίνεται ταχύτερα. Υπάρχει συγκρατημένη αλλά βάσιμη αισιοδοξία πως εντός του έτους το έργο μπορεί να επανεκκινήσει”.

Back to top button