ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά: Βραδυνή ποδηλατοβόλτα –

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς”620″ σας καλεί να ποδηλατήσουμε παρέα με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ποδηλάτου και να ενώσουμε την φωνή μας με τις υπόλοιπες πόλεις, ζητώντας το πιο φυσικό και αυτονόητο – πόλεις φιλικές προς το ποδήλατο , πόλεις που σέβονται τον άνθρωπο.
Ξεκινάμε λοιπόν την Παρασκευή 3/6 στις 21:00 από το πάρκινγκ απέναντι από την Αντιπεριφέρεια και θα ποδηλατήσουμε κάνοντας τον μικρό γύρο λίμνης για να καταλήξουμε στην πλατεία Μακεδονομάχων.
H 3η Ιουνίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (World Bicycle Day)
Το ποδήλατο είναι ένα απλό, προσιτό, αξιόπιστο και φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο που βρίσκεται εν χρήσει για περισσότερο από δύο αιώνες. Όχι μόνο βοηθάει τους ανθρώπους σ’ έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά προάγει τον σεβασμό για το περιβάλλον και έχει θετικό αντίκτυπο στο κλίμα, που είναι ένας από τους βασικούς στόχους του ΟΗΕ για την αειφόρο ανάπτυξη
Κανόνες συμμετοχής τους οποίους αποδέχεστε με την εμφάνιση σας σε κάθε βόλτα:
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή προς όλους και μπορεί να συμμετέχει ο καθένας, με δική του, ατομική ευθύνη. Για τα ανήλικα μέλη ισχύει, χωρίς εξαιρέσεις, ότι πρέπει πάντα να συνοδεύονται από κάποιον γονέα ή κηδεμόνα , ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια τους.
Στις νυχτερινές ποδηλατοβόλτες είναι υποχρεωτικά τα φώτα (Εμπρός και πίσω).
Όλοι οι συμμετέχοντες, κατά τη διάρκεια της ποδηλατοβόλτας, οφείλουν να επιδεικνύουν άμεμπτη συμπεριφορά, υπακούοντας στους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σεβόμενοι οδηγούς, πεζούς και ποδηλάτες και ακολουθώντας την πορεία και τον σχηματισμό της ποδηλατικής ομάδας, ώστε να μη δημιουργείται κίνδυνος για τους ίδιους και τους συμποδηλάτες τους.
Σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή μας οποιαδήποτε παραβατική ή προσβλητική συμπεριφορά οδηγού, πεζού ή ποδηλάτη, ή συμπεριφορά που θέτει σε κίνδυνο με οποιονδήποτε τρόπο τη βόλτα στο σύνολό της ή κάποιον συμμετέχοντα ατομικά, χρήσιμο είναι να ειδοποιείται ο εκάστοτε οδηγός τής βόλτας.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς ΄΄620΄΄ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα οποιασδήποτε φύσης συμβεί κατά τη διάρκεια ποδηλατοβόλτας. Ο σύλλογος συνεισφέρει στην οργάνωση της βόλτας, με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη και ασφαλέστερη διεξαγωγή της, αλλά δεν αναλαμβάνει την οποιαδήποτε ευθύνη. Πρόκειται για απλές προσκλήσεις σε βόλτα και όχι για προσκλήσεις συμμετοχής σε διοργάνωση
1. Ακολουθούμε τον οδηγό της ποδηλατοβόλτας και δεν τον προσπερνάμε σε καμία περίπτωση ώστε να διατηρείται σταθερή ταχύτητα της πορείας με ασφάλεια για όλους. Ενημερώνουμε τον οδηγό για κάθε τι που μπορεί να πέσει στην υπόληψη μας που ίσως φέρει τους ποδηλάτες σε κίνδυνο.
2. Προσέχουμε τα νέα μέλη της ομάδας. Δεν γνωρίζουν όλοι όσα γνωρίζουν οι παλιοί, ακόμη και πράγματα που δεν περιμένουμε ότι δεν τα γνωρίζουν. Καμία ερώτηση δεν είναι χαζή στην ποδηλασία, μόνο χαζές απαντήσεις υπάρχουν. Μην ντραπείτε να ρωτήσετε το οτιδήποτε. Η σωστή ενημέρωση κάνει την σωστή βόλτα!
3. Ελέγχουμε το ποδήλατο μας πριν την βόλτα!! Μπορεί στις ποδηλατοβόλτες του συλλόγου να υπάρχει πάντα ένα μέλος που είναι τεχνικά καταρτισμένο να βοηθήσει σε ΜΙΚΡΟΒΛΑΒΕΣ στα ποδήλατα μας αλλά όχι για σοβαρά προβλήματα που μπορεί εμφανιστούν. Ένα ποδήλατο που έχει πρόβλημα από την αρχή μπορεί να καταστρέψει την μέρα σας με πολλούς τρόπους και γι’αυτό ΠΑΝΤΑ πρέπει να γίνετε έλεγχος πριν από κάθε βόλτα για την κατάσταση του ποδηλάτου μας ώστε να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων!
4. Φροντίζουμε να έχουμε τα απαραίτητα στην βόλτα μας: Νερό, σαμπρέλα εφεδρική, φώτα μπρος-πίσω, φαγητό, εξτρά ρουχισμός, κάποιο μικρό φαρμακείο. Επίσης δεν ξεκινούμε καμία βόλτα εάν δεν αισθανόμαστε καλά, η είμαστε αδιάθετοι έστω και λίγο.
5. Δεν παραβιάζουμε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ της βόλτας. Ο ΚΟΚ ισχύει και για τα ποδήλατα και φυσικά οι κυρώσεις για την μη συμμόρφωση σε αυτόν..
6. Δεν ανεβαίνουμε στα πεζοδρόμια. Τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς. Εάν καταστεί απαραίτητο λόγο κακής ποιότητας του δρόμου πρέπει να γίνει ή με ταχύτητα ίση με κάποιον που περπατάει και σε καμία περίπτωση δεν διεκδικούμε προτεραιότητα ή να περπατήσουμε κι εμείς σπρώχνοντας το ποδήλατο με τα χέρια.
7. Κρατάμε ασφαλείς αποστάσεις μεταξύ μας για να μην συμβεί κάποιο ατύχημα! Είναι αρκετά σημαντικό να κρατούμε απόσταση 1 με 2 μέτρα από άλλους αναβάτες διότι έχουν συμβεί ατυχήματα ακόμη και σε έμπειρους.
8. Είμαστε ομάδα, δεν λειτουργούμε αυθαίρετα και μεμονωμένα! Η βόλτα παραμένει βόλτα ,δεν είναι σε καμιά περίπτωση ανταγωνιστικού χαρακτήρα και δεν θα γίνει ΚΑΜΙΑ οπισθοχώρηση σε αυτό το θέμα. Εάν κάποιος πιστεύει ότι κινούμαστε αργά αποχωρεί από την βόλτα χωρίς καμία παρεξήγηση, και από την άλλη, εάν κάποιος νομίζει ότι πάμε πολύ γρήγορα μας ειδοποιεί έγκαιρα για να κόψουμε ταχύτητα.
Λειτουργούμε πάντα σαν ομάδα και δεν αφήνουμε κανέναν πίσω!!!
9. Το κράνος, αν και δεν είναι υποχρεωτικό από τον νόμο (ακόμη), είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ σε όλες τις εκτός πόλης βόλτες του συλλόγου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορέσει να έρθει μαζί μας κάποιος ή κάποια που δεν έχει κράνος. Εάν δεν έχετε κράνος, ειδοποιήστε μας έγκαιρα ώστε ,εάν είναι δυνατόν ,να βρούμε για εσάς ένα δανεικό.
10. Ο σύλλογος κάνει τα πάντα για να πάνε όλα καλά στην βόλτα μας αλλά κάποιες φορές μπορεί να μην τα καταφέρει λόγο ανωτέρας βίας. Σε καμία περίπτωση δεν φέρει κανένα μέλος του συλλόγου ΚΑΜΙΑ ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί σε οποιαδήποτε δράση του ποδηλατικού συλλόγου Καστοριάς “620”. Ο κάθε ποδηλάτης είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και για την ατομική του ασφάλεια. Για τα ανήλικα μέλη ισχύει, χωρίς εξαιρέσεις, ότι πρέπει πάντα να συνοδεύονται από κάποιον γονέα ή κηδεμόνα , ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια τους

Back to top button