Σαν σήμερα στην Κλεισούρα γινόταν ο χορός του Μπισνάκου. Το απομεσήμερο όλοι οι κάτοικοι, άντρες, γυναίκες, μεγάλοι και μικροί, αλλά κυρίως οι νιόπαντρες και οι αρραβωνιασμένες κοπέλες, ακολουθούσαν τους τρεις δρόμους (στην Αρίνα, στο Πλάι και στο Ρούνγκου) και πήγαιναν στον Άγιο Μάρκο, όπου καταλάμβαναν την καλύτερη τοποθεσία.
Εκεί ερχόταν και τα όργανα του χωριού και αμέσως οι νιόπαντρες και οι αρραβωνιασμένες κοπέλες πιάνανε τον χορό. ΟΙ οικογένειες καθόταν τριγύρω και χαίρονταν με τους δικούς τους και καμαρώνανε και φιλοδωρούσαν (κερνούσαν) με επιδεικτική περηφάνια τα όργανα. Όπως διηγούνται ο χορός αυτός γινόταν στη Βλοάγκα, στην πλατεία του Αγίου Αθανασίου. Και τότε, κατά το έτος 1800, ένα μπουλούκι Τούρκων από τα γύρω χωριά, κρύφτηκαν στο δάσος του Κρυονερίου και των Αγίων Αναργύρων και ετοιμάζονταν να επιτεθούν στις γυναίκες που χόρευαν. Αλλά κάποιος αντιλήφθηκε το μπουλούκι των κλεφτών και φώναξε: «Συμμαζέψτε τον χορό». Και τότε αυτή που χόρευε μπροστά στον χορό τον έκλεισε όπως ένα σαλιγκάρι.
Οι νεαροί και οι άντρες που κοιτούσαν από γύρω χίμηξαν και περικύκλωσαν τον χορό και περίμεναν να χτυπήσουν τους εχθρούς.
Έκτοτε είναι έθιμο η τοποθεσία του Αγίου Μάρκου να αποτελεί το μέρος όπου γίνεται αυτός ο χορός. Και τον αποκαλέσανε ο χορός του Μπισνάκου, επειδή κοντά στον Άη Θανάση είχε σπίτι ένας Κλεισουριώτης που ήταν έμπορος στη Βοσνία.
Νικόλαος Σιώκης