Ελλάδα

Novartis: Εξηγήσεις και έρευνα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για το παραποιημένο έγγραφο

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά απαντήσεις από το Υπουργείο Εξωτερικών και διενέργεια δικαστικής έρευνας, σε σχέση – όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του – με μία καταγγελία της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, ότι έχει παραποιηθεί κατά τη μετάφρασή του ένα επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το οποίο υπάρχει στη δικογραφία της Novartis και έχει αφαιρεθεί από αυτό το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ στην καταγγελία Τουλουπάκη αναφέρεται ότι ενώ στο πρωτότυπο αμερικανικό έγγραφο αναγραφόταν ότι η εταιρεία πλήρωσε τον πρώην υπουργό, στη μετάφραση αναφέρεται ότι η εταιρεία πλήρωσε απλά. Επιπλέον σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ στην καταγγελία Τουλουπάκη αναφέρεται επίσης ότι ενώ στο πρωτότυπο αναγράφεται ότι ο πρώην υπουργός εισήγαγε δύο φάρμακα της Novartis, στη μετάφραση αναφέρεται ότι τα δύο φάρμακα εισήχθησαν γενικώς και αορίστως.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο Novartis που “επιβεβαιώνει επιχείρηση συγκάλυψης” και υποστηρίζει ότι “η κυβέρνηση έχει πιαστεί επ΄αυτοφώρω και οφείλει να λογοδοτήσει άμεσα για την καταγγελλόμενη παραποίηση του εγγράφου”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

Στην καταγγελία της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη, ότι έχει παραποιηθεί κατά τη μετάφρασή του επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που υπάρχει στην δικογραφία του σκανδάλου Novartis και έχει αφαιρεθεί από αυτήν το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου, απαιτούνται άμεσα απαντήσεις από το Υπουργείο Εξωτερικών και διενέργεια έρευνας από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλεται, ενώ στο πρωτότυπο αμερικανικό έγγραφο αναφέρονταν ότι η Novartis «πλήρωσε» τον συγκεκριμένο πρώην υπουργό, στη μετάφραση αναφέρεται ότι η εταιρεία αυτή «πλήρωσε» απλά, αφαιρώντας το όνομα αυτού που πληρώθηκε! Επίσης, ενώ το πρωτότυπο αναφέρει ότι ο πρώην υπουργός «εισήγαγε» δύο φάρμακα της Novartis, στη μετάφραση αναφέρεται ότι τα δύο φάρμακα «εισήχθησαν» γενικά και αόριστα!

Η ενέργεια αυτή αποτελεί σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο Novartis και επιβεβαιώνει την επιχείρηση συγκάλυψης και είχε στηθεί με σκοπό να «βαφτιστεί» ένα υπαρκτό και ομολογημένο σκάνδαλο σε δήθεν σκευωρία. Ιδίως όταν για την υπόθεση αυτή, αντί για τους πραγματικούς ενόχους, διώκονται οι εισαγγελείς διαφθοράς και οι δημοσιογράφοι, επειδή προσπάθησαν να ερευνήσουν το σκάνδαλο!

Η κυβέρνηση πιάστηκε επ’ αυτοφώρω και οφείλει να λογοδοτήσει άμεσα για την καταγγελλόμενη παραποίηση του αμερικανικού εγγράφου από την μεταφραστική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

ΕΡΤ

Back to top button