Καστοριά

Καστοριά – Ταξική Ενότητα: Η στάση της υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δε μας ξαφνιάζει

Η Ταξική Ενότητα για την πρόσκληση διαδικτυακής συγκρότησης του Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων ν. Καστοριάς

Η Ταξική Ενότητα στο σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων ν. Καστοριάς καταγγέλλει την προσπάθεια της “πλειοψηφίας” να μεθοδεύσει τη συγκρότηση του Δ.Σ. μακριά από τους εργαζόμενους. Μας καλεί σε διαδικτυακή(!) συνεδρίαση για τη συγκρότησή του χωρίς κανένα πρόσχημα και χωρίς τίποτα να δικαιολογεί την απόφαση αυτή, για την οποία μάλιστα ενημερωθήκαμε μέσω email στη λογική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» από την πρώην πρόεδρο του Δ.Σ. κα. Κουτίνα.

Η στάση της υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δε μας ξαφνιάζει βέβαια, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στο εργατικό κίνημα προχωράνε χέρι χέρι με τις δυνάμεις των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και χρόνια τώρα παίζουν βρόμικο ρόλο. Είναι γνωστά τα πεπραγμένα τους και το όργιο νοθείας που πραγματοποιούν από κοινού ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Η στάση της απλά μας αποδεικνύει πώς θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να καταντήσει τα σωματεία σήμερα: να χειροκροτάνε τη μια ή την άλλη κυβέρνηση και να στηρίζουν τις επιδιώξεις των μεγάλων επιχειρηματιών.

Κάνουν τα πάντα για να απομακρύνουν τους εργαζόμενους από τις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου τους, τους στερούν το δικαίωμα να παρακολουθήσουν όποια διαδικασία. Φαίνεται πόσο ενδιαφέρονται για το δυνάμωμα των σωματείων και τη συμμετοχή των συναδέλφων.

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα! Όπως έχουμε επισημάνει, ως Ταξική Ενότητα διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις για το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών. Το αποτέλεσμα δεν αποτυπώνει τη θέληση των εργαζομένων που συμμετείχαν. Υπάρχει σαφώς μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων που συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες του σωματείου και δηλώνουν υπέυθυνα ότι στήριξαν την Ταξική Ενότητα κάτι που δεν αποτυπώνεται στο τελικό αποτέλεσμα των εκλογών. Τα ονόματα των συναδέλφων είναι στη διάθεση του σωματείου για όποια πιστοποίηση.

Ακόμη, το ίδιο το πρακτικό των αρχαιρεσιών -μετά από τις ενστάσεις μας για το αποτέλεσμα της διαδικασίας- αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλοίωσης του αποτελέσματος.

Αυτό ακριβώς θέλουν να κρύψουν από τους συναδέλφους. Από τη μεριά μας θέλουμε να υπάρχει όσο πιο άμεσα διοίκηση στο σωματείο, ώστε να υπάρχει ένα αποκούμπι για τους εργαζόμενους. Μια διοίκηση όμως που να αποτυπώνεται με βάση την πραγματική θέληση των εργαζομένων, όποια και αν είναι αυτή. Ένας τρόπος είναι να πραγματοποιηθούν ξανά οι αρχαιρεσίες με το ίδιο μητρώο ψηφισάντων.

Πρέπει επίσης να παρθεί πίσω η αυθαίρετη απόφαση για τη διαδικτυακή συγκρότηση του Δ.Σ. και να γίνει δια ζώσης χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή κανενός συναδέλφου.

 

Back to top button