ΕλλάδαΚόσμος

Ελλάδα, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία έστειλαν μήνυμα καθαρίζοντας τις όχθες των Πρεσπών (βίντεο)

Με σύνθημα “Πρέσπα καθαρή” πολίτες των τριών Δήμων της Ελλάδας, της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας, που βρέχονται από την λίμνη Μεγάλη Πρέσπα, καθάρισαν ταυτόχρονα τις όχθες της λίμνης στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Ο καθαρισμός στη διασυνοριακή περιοχή έγινε μετά από πρωτοβουλία των τριών δημάρχων Πρεσπών, Πούστετς και Ρέσεν, οι οποίοι συναντήθηκαν στην ελληνική Πρέσπα και συζήτησαν για τα προγράμματα, που υλοποιούν από κοινού, μέσω ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων σε μια συμβολική ημέρα, στέλνοντας μήνυμα συνεργασίας, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται συζήτηση για την λειτουργία μεθοριακού σταθμού και στα ελληνοαλβανικά σύνορα της Πρέσπας, που θα μειώσει τις αποστάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και θα συμβάλει να αναδειχθεί η Πρέσπα ως ενιαίος τουριστικός προορισμός.

Οι δήμαρχοι Πρεσπών, Ρέσεν και Πούστετς, επισφράγισαν με μια συμβολική κίνηση τη συνάντησή τους. Φύτεψαν στην αυλή του Δημαρχείου Πρεσπών τρεις γιουνίπερους, γνωστοί και ως κέδροι, που έχουν παραχθεί από το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος της Δράμας, στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποίησε η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, για την αποκατάσταση και τη διατήρηση του οικοτόπου, στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών.

ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΖΕΛΗ

Back to top button