Κόσμος

Ερντογάν για Μητσοτάκη: Μίλησε στο Κογκρέσο σαν να μην είχαμε συναντηθεί στην Τουρκία

Σε μία ακόμα επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας. Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι μίλησε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ σαν να μην είχαν συναντηθεί στην Τουρκία.

«Παρά το γεγονός ότι είπε στη συνάντησή μου (ο Μητσοτάκης) μαζί μου, και συμφώνησε να μην φέρουμε τρίτους αναμεσά μας, να συνεννοηθούμε, οι δυο μας, παρόλα αυτά μετά από 2-3 εβδομάδες πήγε στη Γερουσία των ΗΠΑ, σαν να μην κάναμε αυτές τις συναντήσεις, δυστυχώς, μίλησε και κατηγόρησε την Τουρκία κι έκανε το ίδιο και στο Νταβός» ανέφερε και πρόσθεσε «λυπάμαι αλλά εμείς είμαστε υπέρ της πολιτικής με αξιοπρέπεια, εμείς ως Τουρκία δεν μπορούμε να πούμε ναι στην πολιτική χωρίς αξιοπρέπεια».

Απαντώντας σε ερώτηση για την ένταξη της Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ανέφερε: «Ορίστε, η Ελλάδα έφυγε από το ΝΑΤΟ. Αυτοί που ήταν πριν από εμάς είπαν το ναι και ξαναμπήκε στο ΝΑΤΟ. Η Γαλλία το ίδιο μπήκε ξανά. Τι έγινε; Αυτή τη στιγμή έχουν εγκατασταθεί 5+4, 9 αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα. Ενάντια σε ποιους εγκαταστάθηκαν αυτές οι βάσεις; Η απάντησή τους είναι κατά της Ρωσίας. Συγγνώμη αλλά δεν τα τρώμε αυτά».

«Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα χρωστάει 400 δισ. ευρώ στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά, οι ευρωπαϊκές χώρες -δεν θα τις ονομάσω- δίνουν σοβαρή οπλική υποστήριξη στην Ελλάδα, δίνουν αεροπλάνα και ελικόπτερα. Ομοίως, η Αμερική έχει υποστήριξη σε αυτό το σημείο. Ενάντια σε ποιον;» τόνισε.

 ΕΡΤ

Back to top button