Δόθηκε σε κυκλοφορία το «ορφανό» χιλιόμετρο της εθνικής οδού Νέων Μουδανιών – Ποτίδαιας, η διάνοιξη του οποίου ολοκληρώθηκε, επιλύοντας ένα πρόβλημα ετών για χιλιάδες οδηγούς που κινούνται από και προς την Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Η τελετή παράδοσης του έργου έγινε το απόγευμα, στο σημείο, παρουσία του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιώργου Καραγιάννη και στελέχη της Εγνατίας Οδού Α.Ε.
«Σήμερα κερδίσαμε μια μάχη του αυτονόητου, μια μάχη του χθες, μια εκκρεμότητα της Πολιτείας τουλάχιστον για μια δεκαετία που λύθηκε», δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης και πρόσθεσε: «Είχαμε και την πολιτική βούληση και τον σωστό σχεδιασμό και την οργανωμένη επίβλεψη και λύσαμε ένα πρόβλημα, που ταλαιπωρούσε εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες της Χαλκιδικής. Και έτσι θα συνεχίσουμε με όλα τα ζητήματα που τρέχουν στη Β. Ελλάδα. Μέχρι το καλοκαίρι θα παραδώσουμε και το Θέρμη – Γαλάτιστα».
Ο υφυπουργός ευχαρίστησε την Εγνατία Οδό, τη διοίκηση και τους εργαζόμενους και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο, που όπως είπε παραδόθηκε νωρίτερα από ό,τι είχε υπολογιστεί. «Η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Πολιτεία και στον πολίτη χτίζεται από τέτοιες πράξεις. Και στην Κεντρική Μακεδονία θα “ τρέξουν” το επόμενο διάστημα όλα τα μεγάλα έργα της περιοχής», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.
Η κυρίως αρτηρία που κατασκευάστηκε είναι ένα χιλιόμετρο και οι παράπλευρες οδοί γύρω στα πέντε χιλιόμετρα, ενώ ταυτόχρονα κατασκευάστηκαν δύο ανισόπεδοι κόμβοι, τοποθετήθηκαν αγωγοί αποστράγγισης των ομβρίων υδάτων και εγκαταστάθηκε μονάδα ελέγχου ρύπανσης. Ταυτόχρονα, υπολογίζεται ότι περί τις εκατόν σαράντα κατοικίες απέκτησαν πρόσβαση στους παράπλευρους δρόμους και από εκεί στην κεντρική οδό, αναβαθμίζοντας το επίπεδο οδικής ασφάλειας της περιοχής.
«Πήραμε την εντολή από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και την υλοποιήσαμε. Το έργο δόθηκε αρκετές ημέρες πριν το εορταστικό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που είχαμε πει», τόνισε ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Γιώργος Κωνσταντόπουλος και πρόσθεσε: «Είναι ένα έργο εμβληματικό για την περιοχή, για την οδική ασφάλεια και έγινε με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον».
«Με το έργο αυτό απαλλαχθήκαμε από καθυστερήσεις για ένα εκατομμύριο οχήματα κάθε χρόνο, με κόστος περί τα δέκα εκατομμύρια ευρώ, και επίσης από ατμοσφαιρικούς ρύπους, περίπου δυόμισι χιλιάδες τόνους διοξείδιο του άνθρακα, οι οποίοι αντιστοιχούν σε πενήντα χιλιάδες δέντρα», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού Κωνσταντίνος Κουτσούκος.
Φάνης Γρηγοριάδης
ΑΠΕ