ΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριο

Κυριακάτικες ξεναγήσεις στο πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης

Θα μιλήσουμε για την σύγχρονη ελληνική ιστορία, αναπτύσσοντας αρχικά θεματικές που αφορούν την τοπική ιστορία και περνώντας σταδιακά στα πολεμικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή

Κυριακάτικες ξεναγήσεις στο πάρκο από 12/6/2022 και κάθε Κυριακή, στις 11.00 π.μ. Θα γνωρίσουμε το όρος Γράμμος, την πλούσια χλωρίδα και πανίδα που φιλοξενεί, όπως τη θέση και τη σημασία του στην ιστορία. Θα περπατήσουμε στα αλπικά λιβάδια και δάση της περιοχής. Θα γνωρίσουμε τις ομορφιές του δάσους και των υπέροχων φυτών.

Θα μιλήσουμε για την σύγχρονη ελληνική ιστορία, αναπτύσσοντας αρχικά θεματικές που αφορούν την τοπική ιστορία και περνώντας σταδιακά στα πολεμικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή. Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν κάποιο ρόφημα ή να γευματίσουν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του εστιατορίου του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, το οποίο λειτουργεί με τη φροντίδα του Συνεταιρισμού Γυναικών Νεστορίου και προσφέρει μοναδικές τοπικές γεύσεις.

Για τον καλύτερο προγραμματισμό της επίσκεψής σας, είναι χρήσιμο να τηλεφωνήσετε στο 24670 21853 για να δηλώσετε συμμετοχή ή να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο [email protected]. Η ξενάγηση γίνεται από τον Ιστορικό, υποψήφιο διδάκτορα, Θοδωρή Σιόντη. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στη ξενάγηση είναι 25 άτομα. Διαρκεί περίπου 2.5 ώρες, μαζί με τον περίπατο στο δάσος και τη συζήτηση. Δεν υπάρχει εισιτήριο.

Υπάρχει η δυνατότητα για συλλόγους ή και για παρέες επισκεπτών να καθοριστούν, μετά από τηλεφωνική συνεννόηση στο 24670 21853 ή 6934538795, η ημέρα και ώρα ξενάγησης που τους διευκολύνει.

Back to top button