Καστοριά

Καστοριά: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το βιωματικό εργαστήριο “Αποδομώντας τα έμφυλα στερεότυπα: αναπαραστασεις και δράσεις” (φωτογραφίες)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο βιωματικό εργαστήριο “Αποδομώντας τα έμφυλα στερεότυπα: αναπαραστασεις και δράσεις”, που πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022, με συμμετοχή 11 φοιτητών/τριών του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά και με υπεύθυνες του προγράμματος την κα Μαρία Παπαλαμπροπούλου, κοινωνική λειτουργός, Υπ. Διδακτόρισσα ΠΔΜ, και τη Λευκοθέα Ριζοπούλου, κοινωνική λειτoυργό, youth worker.
Στο διήμερο αυτό πραγματοποιήθηκε μια σειρά βιωματικών ασκήσεων με στόχο την εσωτερική κινητοποίηση και ανασκόπηση για ζητήματα φύλου. Προσεγγίσαμε τα έμφυλα στερεότυπα, την ταυτότητα φύλου, τα προσωπικά όρια και τη συναίνεση.
Μέσα από το βιωματικό αυτό εργαστήριο ανοίξαμε το διάλογο για μελλοντικές δράσεις για την έμφυλη ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και την απόλαυση των δικαιωμάτων.

Back to top button