Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Η συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων στο Άργος Ορεστικό (σειρά βίντεο και φωτογραφιών)

 

Ο Μορφωτικός Σύλλογος «Η Ορεστίς» Άργους Ορεστικού στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων του συλλόγου της «Ορεστίδας», διοργάνωσε χθες Σάββατο 11 Ιουνίου, την συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων «Σεριάνι στην Μουσικοχορευτική μας Παράδοση», στην ιστορική γειτονιά της πόλης το Βαρόσι.
Την εκδήλωση τίμησε, μεταξύ των άλλων η Βουλευτής του Σύριζα Καστοριάς κ. Ολυμπία Τεληγιορίδου.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου Κωνσταντίνος Αδάμ, .. “Δεν νοείται για μας τους Έλληνες γιορτή χωρίς χορό και τραγούδι. Η μουσικοχορευτική μας παράδοση είναι στενά συνδεδεμένη είτε, ατομικά, είτε συλλογικά, με όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής μας. Σήμερα προβάλλει επιτακτικά η ανάγκη για ενδελεχή μελέτη, έρευνα, και προβολή των παραδοσιακών αξιών, οι οποίες διαμορφώθηκαν στο μεγάλο καμίνι του χρόνου. Όχι όμως με τη μορφή μίας μουσειακής – φολκλορικής, αποστειρωμένης και επιδερμικά άνευρης παρουσίασης, αλλά σαν μία ολοκληρωμένη από καρδιάς νοηματοδότηση του βίου μας, γιατί η σημαντική μουσικοχορευτική μας παράδοση, εν προκειμένω, είναι στενά συνυφασμένη με σημαντικές εκδηλώσεις του βίου μας, της κοινωνικής και θρησκευτικής μας υπόστασης, που διαμορφώνει και την πολιτιστική μας ταυτότητα.
Γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια όλοι αυτοί, που σε πείσμα των καιρών διακονούν με υπευθυνότητα τον λαϊκό μας πολιτισμό.
Στο αποψινό σεργιάνι μας, στην πλούσια μουσικοχορευτική μας παράδοση, θα μας ταξιδέψουν τα χορευτικά συγκροτήματα:
1. Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθανάσιος Χριστόπουλος Καστοριάς
2. Σύλλογος Μικρασιατών «Η Κύζικος» Άργους Ορεστικού
3. Σύλλογος Γυναικών Κωσταραζίου «Διαμαντόνυφη»
4. Εύξεινος Λέσχη Άργους Ορεστικού
5. Μορφωτικός Σύλλογος «Η Ορεστίς» Άργους Ορεστικού
Τα χορευτικά θα συνοδεύσει η Ορχήστρα του Πασχάλη Κοκκινόπουλου. Στο τραγούδι ο Φώτης Τράσιας.
Καλωσορίζουμε όλους τους συλλόγους και τους ευχαριστούμε θερμά για την αποδοχή της πρόσκλησης να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα 50 γενέθλια του συλλόγου μας.
Ευχαριστίες οφείλουμε στον Δήμο μας για την παραχώρηση του θαυμάσιου αυτού χώρου, στην Εύξεινο Λέσχη για την διάθεση των καθισμάτων και σε όλους όσου εργάστηκαν για αυτή την εκδήλωση”.
Ακολούθησε η παρουσίαση του προγράμματος των Χορευτικών, τα οποία καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.
Το πρόγραμμα έκλεισαν τα Χορευτικά της Ορεστίδος, τα οποία ξεκίνησαν τραγουδώντας, με την παρουσίαση του εθίμου του Κλήδονα.
Συγχαρητήρια σε όλα τα χορευτικά που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση. Ιδιαίτερα να συγχαρούμε τα Χορευτικά του συλλόγου μας για την άρτια παρουσίαση του απαιτητικού προγράμματος που ετοίμασε ο Χοροδιδάσκαλος τους Φώτης Τράσιας, ο οποίος τιμήθηκε από τον σύλλογο, για την δεκαπενταετή προσφορά του.
Οι φωτογραφίες είναι του κ. Βίκτωρα Χαριζόπουλου, τον οποίο ευχαριστούμε για την φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.
Μορφωτικός Σύλλογος «Η Ορεστίς» Άργους Ορεστικού






 

 

 

 

Back to top button