ΚαστοριάΚοζάνη

Μεγάλο αιολικό πάρκο από ισπανική εταιρεία στην Καστοριά

Η ισπανική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας υλοποιεί ένα επενδυτικό πρόγραμμα, διεθνώς, της τάξεως των 10 δισεκατομμυρίων στην εν γένει «πράσινη» ενέργεια, τα “έξυπνα” grids, καθώς επίσης και σε μεγάλες εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας

Βάσει ενός αρκούντως φιλόδοξου στόχου για το τρέχον έτος, κινείται η Rokas Renewables – Iberdrola στην χώρα μας, και δη σε ότι αφορά την εγκατεστημένη δυναμικότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (RES).

Συγκεκριμένα, μέχρι πρότινος αυτή ανερχόταν περί τα 300MW, που αφορούν τόσο σε ανεμογεννήτριες, όσο και σε φωτοβολταϊκά. Πλέον, η εταιρεία αποσκοπεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η συνολικά παραγόμενη RES ενέργεια να έχει αυξηθεί κατά το ήμισυ, ανερχόμενη στα 450MW.

Πρόσφατα, μάλιστα, ξεκίνησε την κατασκευή τριών πάρκων αιολικής ενέργειας στην χώρα μας, με συνδυαστική χωρητικότητα της τάξεως των 98,1 MW. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Ισπανικής εταιρείας, εκτιμάται πως οι εν λόγω εγκαταστάσεις θα συνδεθούν με το δίκτυο εντός του τρέχοντος έτους.

Δύο από τα εν λόγω αιολικά πάρκα βρίσκονται στη Δυτική Μακεδονία, το Askio II, χωρητικότητας 33,6 MW, στην Κοζάνη και το Askio III, συνολικά 48 MW, στην Καστοριά, ενώ το τρίτο, Rokani των 16,5MW, θα εδρεύει στην Εύβοια.

Θα πρέπει να τονιστεί πως η Ισπανική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας υλοποιεί ένα επενδυτικό πρόγραμμα, διεθνώς, της τάξεως των 10 δισεκατομμυρίων στην εν γένει «πράσινη» ενέργεια, τα “έξυπνα” grids, καθώς επίσης και σε μεγάλες εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας.

Και η χώρα μας αποτελεί σημαντικό μέρος του στρατηγικού σχεδίου της Iberdrola.

emea.gr

 

 

 

Back to top button