ΑθλητικάΕκδηλώσειςΚαστοριά

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή του 2ου TRIMORE Kastoria

Από τον Δήμο Καστοριάς ανακοινώνεται ότι το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουνίου θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 2ου TRIMORE Multisports tour Kastoria 2022.

Πιο συγκεκριμένα:

Σάββατο 18 Ιουνίου από 16:15 έως 16:30 και 17:30 έως 19:45

Για τον αγώνα TRAIL RUNNING, που θα διεξαχθεί στο Βουνό με εκκίνηση το Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας  σε όλους τους δρόμους που περιλαμβάνονται στην διαδρομή των αθλητών:

  • Γεωργίου Καραϊσκάκη σε  όλο το μήκος
  • Αθανασίου Διάκου από την Γεωργίου Καραϊσκάκη έως την Ξενοφώντος
  • Εξοδος Θουκιδίδου πάνω στην Γράμμου

Kυριακή 19 Ιουνίου από 08:25 έως 12:45

Για τον αγώνα Τριάθλου που διεξάγεται στο Εξωτερικό παραλίμνιο δρόμο (Μεγάλη Γυρολιμνιά) θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας  σε όλους τους δρόμους που περιλαμβάνονται στην διαδρομή των αθλητών:

  • Λ.Κύκνων σε όλο το μήκος.
  • Εθνική Οδός Γρεβενών Καστοριάς από είσοδο πόλης έως Δισπηλιό
  • Επαρχιακή οδός προς Αμύνταιο από Δισπηλίο έως Διασταυρωση Μαυροχωρίου
  • Επαρχιακή οδός από διασταύρωση Μαυροχωρίου δια μέσου Μαυροχωρίου Πολυκάρπης – διασταύρωση Κεφαλαρίου – είσοδος ΧΛΟΗ
  • Οδός Χλόης – Παπατέρπου – Λεωφόρος Κωπηλατών – Κόμβος Λυκείων
  • Οδός Ορεστείων
  • Πλατεία Μακεδονομάχων – οδός Ιουστινιανού
  • 3ης Σεπτεμβρίου – Μ. Αλεξάνδρου – Λεωφόρος Κύκνων

Επιπλέον, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλους τους δρόμους που συμβάλουν σε όλους τους παραπάνω:

  • Διοικητηρίου
  • Έξοδος Λαϊκής Αγοράς
  • Γραβιάς
  • Ηροδότου
  • Σοφοκλέους
  • Αριστάρχου
  • Γαλιλαίου
  • Νεύτωνος
  • Ζαλόγγου
  • Σοφοκλή
  • Ευριπίδη
  • Λ.Νίκης (ρεύμα προς Πλατεία Μακεδονομάχων)
  • Κορυτσάς
  • Κομνηνού
  • 11ης Νοεμβρίου

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από οικισμό Χλόης προς Κέντρο με παράκαμψη της οδού Ορεστίων μέσω Καλλιθέας προς Σηματοδότη Γράμμου – Μεγ. Αλεξάνδρου . Η διασταύρωση Αθ. Διάκου – 3ης Σεπτεμβρίου με Μ. Αλεξάνδρου θα χωριστεί και σημανθεί διαγώνια ώστε να είναι δυνατή η κίνηση οχημάτων από Αθ. Διάκου προς σηματοδότη Γράμμου και 11ης Νοεμβρίου

  1. Τμήμα από κόμβο Λ.Κύκνων – Γράμμου έως  Δισπηλιό 

Θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας στο τμήμα αυτό της Επαρχιακής οδού και σε όλους τους δρόμους που συμβάλουν σε αυτόν (δημοτικοί , αγροτικοί Ιδιωτικοί κλπ). Επίσης θα αποκλειστεί η είσοδος στον δρόμο αυτό από τις παράπλευρες κατοικίες, ξενοδοχεία και λοιπές εγκαταστάσεις.

Η κυκλοφορία από Δισπηλιό προς την πόλη της Καστοριάς θα παρακάμπτεται προς Κάθετο Αξονα της Εγνατίας και έξοδο από Κόμβο Μανιάκων είτε προς  Αργος Ορεστικό –Χιλιόδενδρο – Μανιάκοι -Καστοριά. Επιπλέον, θα γίνει παράκαμψη της κυκλοφορίας από Αργος Ορεστικό προς Καστοριά.

 

3.Τμήμα από Κόμβο Τελωνείου έως διασταύρωση Μαυροχωρίου 

Θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας στο τμήμα αυτό της Επαρχιακής οδού και σε όλους τους δρόμους που συμβάλουν σε αυτόν (δημοτικοί, αγροτικοί, Ιδιωτικοί κλπ). Επίσης, θα αποκλειστεί η είσοδος στον δρόμο αυτό από τις παράπλευρες κατοικίες  και λοιπές εγκαταστάσεις.

Η κυκλοφορία της επαρχιακής οδού από  Δισπηλιό προς Αμύνταιο θα παρακάμπτεται από την επαρχιακή προς Διασταύρωση στις εγκαταστάσεις Μερσεντές –Διασταύρωση Αμπελοκήπων αριστερά προς Διασταύρωση  Μαυροχωρίου.

Ο κόμβος θα χωριστεί και σημανθεί διαγώνια, ώστε να είναι δυνατή η κίνηση οχημάτων από Αμύνταιο προς παράκαμψη αριστερά (και αντίστροφα από Καστοριά δεξιά προς Αμύνταιο) και των Αθλητών από  Δισπηλιό αριστερά προς Μαυροχώρι.

 

4.Από Διασταύρωση Μαυροχωρίου διαμέσου του παραλίμνιου επαρχιακού  και οικισμών Μαυροχωρίου – Πολυκάρπης μέχρι διασταύρωση Φωτεινής.

Θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας στο τμήμα αυτό της Επαρχιακής οδού και σε όλους τους δρόμους που συμβάλουν σε αυτόν (δημοτικοί, αγροτικοί Ιδιωτικοί κλπ). Επίσης θα αποκλειστεί η είσοδος στον δρόμο αυτό από τις παράπλευρες κατοικίες  και λοιπές εγκαταστάσεις.

Η κυκλοφορία από τους οικισμούς Μαυροχωρίου,  Πολυκάρπης, Φωτεινής προς Καστοριά θα γίνεται μέσω των ασφαλτοστρωμένων Δημοτικών και αγροτικών οδών στα Ανατολικά των Οικισμών που συμβάλλουν στην Επαρχιακή Καστοριάς- Αμυνταίου και αντιστρόφως προς αυτούς τους οικισμούς.

5.Από διασταύρωση Φωτεινής προς Οικισμό Μεταμόρφωσης – διέλευση εντός του οικισμού και επαναφορά στον επαρχιακό δρόμο –Περιοχή Παλαιό Τσιφλίκι Καστοριάς – Διασταύρωση Κεφαλαρίου – Ε.Ο. Καστοριάς Βιτσίου έως ΤΕΕ/ ΕΠΑΛ/ ΙΕΚ

Θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας στο τμήμα αυτό της επαρχιακής και δημοτικής οδού και σε όλους τους δρόμους που συμβάλουν σε αυτόν (δημοτικοί , αγροτικοί Ιδιωτικοί κλπ). Επίσης θα αποκλειστεί η είσοδος στον δρόμο αυτό από τις παράπλευρες κατοικίες  και λοιπές εγκαταστάσεις.

Η κυκλοφορία από τους οικισμούς Μεταμόρφωσης –Τοιχιού – Σιδηροχωρίου – Κεφαλαρίου είτε προς Καστοριά είτε προς Μαυροχώρι δεν είναι δυνατό να παρακαμφθεί.    

 

6.Από ΤΕΕ/ ΕΠΑΛ/ ΙΕΚ και διαμέσου της Λεωφόρου Κωπηλατών όπισθεν των εργατικών κατοικιών και των Γενικών Λυκείων Καστοριάς 

Θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας στο τμήμα αυτό της Δημοτικής οδού και σε όλους τους δρόμους που συμβάλουν σε αυτόν (δημοτικοί, αγροτικοί, Ιδιωτικοί κλπ). Επίσης, θα αποκλειστεί η είσοδος στον δρόμο αυτό από τις παράπλευρες κατοικίες και λοιπές εγκαταστάσεις.

7.Από Λεωφόρο Κωπηλατών (Γενικά Λύκεια) προς Οδό Ορεστείων Ιουστινιανού – 3ης Σεπτεμβρίου

Θα ισχύσει απαγόρευση της κυκλοφορίας στην οδό Ορεστείων καθώς και σε όλες τις οδούς που συμβάλουν στην πορεία του αγώνα . Η Κυκλοφορία των οχημάτων στην Συμβολή των οδών Αγ. Αθανασίου και Ιουστινιανού στην Πλατεία Δαβάκη με τις οδηγίες τροχονόμου θα είναι δυνατή εκ περιτροπής προς την οδό Κομνηνού και 11ης Νοεμβρίου

Κυριακή 19 Ιουνίου από 10:25 έως 14:00

Για τον αγώνα τρεξίματος που θα διεξαχθεί στον Εσωτερικό Παραλίμνιο Δρόμο, από Λεωφ. Κύκνων(Πάρκο Ολυμπιακής φλόγας) – Μ. Αλεξάνδρου – Σουγκαρίδη θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας  σε όλους τους δρόμους που περιλαμβάνονται στην διαδρομή αυτή των αθλητών

Επιπλέον απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλους τους δρόμους που συμβάλουν σε αυτόν (δημοτικοί, Ιδιωτικοί κλπ). Επίσης θα αποκλειστεί η είσοδος στον δρόμο αυτό από τις παράπλευρες κατοικίες και λοιπές εγκαταστάσεις.

Η  απαγόρευση κυκλοφορίας  σε όλο το μήκος του δρόμου στην διαδρομή αυτή των αθλητών θα ισχύσει για όλα τα οχήματα πλην Νοσοκομειακών και οχημάτων σε έκτακτη  ανάγκη.

Η ρύθμιση της κυκλοφορίας στις παρακάμψεις και εκτροπές της διαδρομής όλων των αγώνων θα γίνει με την τοποθέτηση κώνων και ταινιών σήμανσης. 

Ο Δήμος Καστοριάς ζητάει την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών, προκειμένου να διεξαχθούν απρόσκοπτα όλα τα αγωνίσματα του του 2st TRIMORE Multisports tour Kastoria 2022, έναν θεσμό που συμβάλει σημαντικά στην προβολή της περιοχής μας ως προορισμό για τον εναλλακτικό τουρισμό!

Back to top button