Κόσμος

Οικογένειες εργατών που έχασαν τη ζωή τους για το Μουντιάλ του Κατάρ μιλούν για συγκάλυψη και απάνθρωπες συνθήκες

Τα απομεινάρια της ζωής και του θανάτου ενός εργάτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ βρίσκονται στον κουρελιασμένο μπλε φάκελο που φέρνει η χήρα του από τη δροσιά μιας καλύβας από λάσπη σε ένα απομακρυσμένο χωριό, έξι ώρες νοτιοδυτικά του Κατμαντού.

Περιλαμβάνει το πιστοποιητικό γάμου τους, μια εικόνα υπερήχων του γιου του οποίου περίμεναν τη γέννηση και ένα σύντομο βιογραφικό που περιγράφει λεπτομερώς τη δουλειά που πίστευε ο σύζυγός της, Rup Chandra Rumba, ότι θα τον βοηθούσε να βρει δουλειά στο Κατάρ — «τρεις μήνες βασική εκπαίδευση υπολογιστών» και «ένα έτος εμπειρίας σε ξενοδοχείο».

Χρειαζόταν πραγματικά μια «προμήθεια πρόσληψης», όχι προσόντα, για να φτάσει στη Ντόχα και να εξασφαλίσει μια θέση στην οικοδόμηση στο Education City Stadium του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, του οποίου ο πρώτος αγώνας είναι η Δανία εναντίον της Τυνησίας στις 22 Νοεμβρίου.
Μόλις έφτασε εκεί, πλήρωσε το απόλυτο τίμημα.

Ο Rumba εργαζόταν στο Κατάρ για λιγότερο από ένα χρόνο, όταν πέθανε κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε μια πολυκατοικία, από «οξεία καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια λόγω φυσικής αιτίας», σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου του από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας του Κατάρ. Ήταν μόλις 27.

Η χήρα του, Nirmala Pakhrin, έχει κρατήσει αυτό το πιστοποιητικό, μαζί με αυτό που καταγράφει…

Η συνεχεια στο ertnews.gr

Back to top button