ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Παρουσίαση εκπαιδευτικών παιχνιδιών για την εξάλειψη του σχολικού εκφοβισμού (φωτογραφίες)


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το KMOP – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας πραγματοποίησαν εκδήλωση ενημέρωσης στοΚΠΕ Καστοριάς  με θέμα: “T-Games: Εκπαιδευτικά παιχνίδια για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση”, στο πλαίσιο του Eυρωπαϊκού Προγράμματος  Erasmus+ με τίτλο “Games for tolerance .
Το T-Games είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που στοχεύει στη μείωση του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού, ξεκινώντας την πρόληψη από τη μικρή ηλικία. Η καινοτόμος προσέγγισή του έγκειται στην παιχνιδοποίηση της μάθησης και στη μέθοδο της παιχνιδοποίησης που θα χρησιμοποιηθεί σε διάφορα στάδια. Πρώτον, για την κατάρτιση των επαγγελματιών της εκπαίδευσης και των γονέων ως προς το πώς να αντιμετωπίσουν τον εκφοβισμό και, δεύτερον, για να επιτρέψουν στα παιδιά να αντιμετωπίσουν και να κατανοήσουν το θέμα σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ικανότητές τους.
Την εκδήλωση  παρουσίασε η κ. Ευαγγελία Τριανταφύλλου, υπεύθυνη Προώθησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας.
Ακολούθησε η παρουσίαση του εκπαιδευτικού παιχνιδιού  “Olympic flag” από τη νηπιαγωγό του  2ου -7ου Νηπιαγωγείου Καστοριάς, κ. Βασιλική Μαλέα και οι παρουσιάσεις των παιχνιδιών “Let’s play with the fables”,
“Be a Detective” για μαθητές του Δημοτικού, από τη δασκάλα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού κ.Αγγελική Τσαρσιώτου. Τέλος  ο κ. Νίκος Κωστής – Κλινικός Ψυχολόγος και Σύμβουλος του Προγράμματος Live Without Bullying παρουσίασε διαδικτυακά τα παιχνίδια A Hero’s tale και Monster Hunters.
Στην εκδήλωση μίλησαν ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θοδωρής Μαρδίρης και η τέως
 Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ70 του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Μακεδονίας, κ. Έλενα Ζυγούρη.
 

 

Back to top button