Ελλάδα

Απίθανο κύμα καύσωνα έρχεται στη χώρα με διάρκεια ακόμα και 10 ημέρες

Προ των πυλών βρίσκεται ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού ο οποίος πιθανότατα να έχει διάρκεια πάνω από 10 ημέρες, σύμφωνα με τις πρώτες προγνώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο αναμένεται να συνεχιστεί η αστάθεια του καιρού με αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και με καλοκαιρινά μπουρίνια κατά κύριο λόγο σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βορειοδυτικής Ελλάδας.

«Η μέρα ξεκινάει με καλές καιρικές συνθήκες και ηλιοφάνεια αλλά προς τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες κατά κύριο λόγο σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βορειοδυτικής Ελλάδας. Η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους έως τους 33 βαθμούς Κελσίου. Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν βοριάδες έως και 7 μποφόρ και αυτό αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς για τα ανατολικά και τα νότια» αναφέρει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η πολλή ζέστη, όμως, θα έρθει από την Τρίτη. Σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου του ΣΚΑΪ, Χριστίνας Σούζυ, ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 36 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη στα ηπειρωτικά και την Αττική και από Τετάρτη θα ανέβει ακόμη περισσότερο η θερμοκρασία.

Όπως τόνισε η μετεωρολόγος οι δύο πιο ζεστές ημέρες της επόμενης εβδομάδας θα είναι η Πέμπτη και η Παρασκευή και ίσως δούμε και τα πρώτα 40άρια. Μάλιστα διευκρίνισε πως η διάρκειά του θα είναι μεγάλη, που πιθανότατα να ξεπεράσει και τις δέκα ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως Ισπανία και Γαλλία βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις με τον υδράργυρο να ξεπερνάει ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

documentonews.gr

Back to top button