ΑθλητικάΕλλάδα

«Χάλκινη» η Πλατανιώτη – Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα σε Παγκόσμιο καλλιτεχνικής κολύμβησης!

Μετά από νέα εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε στον τελικό του τεχνικού προγράμματος σόλο, η Ευαγγελία Πλατανιώτη ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

Στην έκτη διαδοχική συμμετοχή της σε παρόμοια διοργάνωση, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε την τρίτη θέση μεταξύ των 12 αθλητριών που μετείχαν στον τελικό και πήρε το χάλκινο μετάλλιο, το πρώτο για την Ελλάδα στο κορυφαίο ραντεβού του υγρού στίβου.

Η 27χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια συγκέντρωσε 89.5110 βαθμούς, ενώ τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο πήρε η 20χρονη Ουκρανή, Μάρτα Φιέντινα με 91.9555 β. και στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η 31χρονη Γιαπωνέζα Γιουκίκο Ινούι με 92.8662 βαθμούς.

Η σημερινή ήταν αναμφισβήτητα η κορυφαία στιγμή στην καριέρα της Ευαγγελίας Πλατανιώτη. Το απόγευμα του Σαββάτου στον τελικό του αγωνίσματος εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά της με θέμα χορογραφίας “Σειρήνα” και μουσική το κομμάτι “Her and the sea”, βαθμολογήθηκε με 89.5110 βαθμούς και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Μετάλλιο που είναι το πρώτο στην ιστορία που πανηγυρίζει η Ελλάδα σε Παγκόσμιο καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Η Πλατανιώτη άφησε πίσω της εκπροσώπους από παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος, όπως η Ιταλία, η Αυστρία, οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία, το Μεξικό, η Γαλλία.

Την απονομή των μεταλλίων έκανε το μέλος της ΔΟΕ και Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ενώ συγχαρητήρια έδωσε αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Αντιπρόεδρος της LEN και μέλος του μπιρό της FINA, Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Πλατανιώτη: «Μείνε, μη σταματήσεις, θα σε κάνω παγκόσμια, μου είχε πει η προπονήτρια»

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη, μετά την κατάκτηση του ιστορικού μεταλλίου (χάλκινο) στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης, αφιέρωσε την επιτυχία της σε όλους τους Έλληνες, ενώ αποκάλυψε τις συνομιλίες με την ομοσπονδιακή προπονήτρια της, Αναστασία Γκούτσεβα, η οποία την είχε πείσει να παραμείνει στην ενεργό δράση μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες με μία προφητική φράση: «Μείνε, μη σταματήσεις, θα σε κάνω παγκόσμια».

Οι δηλώσεις της Ευαγγελίας Πλατανιώτη:

«Ζω ένα όνειρο. Είμαι πολύ χαρούμενη. Έγινε πραγματοκότητα κάτι για το οποίο δούλεψα σκληρά εδώ και πολλά χρόνια. Το αφιερώνω σε όλους τους Έλληνες. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψω τις στιγμές. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο η ζωή στα δίνει πίσω όσα αξίζεις, εάν έχεις παλέψει σκληρά. Περάσαμε δύσκολα κατά τη διάρκεια των περσινών Ολυμπιακών Αγώνων και μετά. Πήρα ένα διάλειμμα και στη συνέχεια σκέφτηκα αν πρέπει να σταματήσω. Ζήτησα να απέχω από τα ομαδικά αγωνίσματα, ώστε να εστιάσω την προσπάθειά μου σε Σόλο και Ντουέτο και η νέα ομοσπονδιακή προπονήτρια Αναστασία Γκούτσεβα το δέχτηκε μετά χαράς. Θυμάμαι ότι, στις συνομιλίες μας για το αν έπρεπε να σταματήσω ή να συνεχίσω, μου είχε πει ανάμεσα στα άλλα: “Μείνε, μη σταματήσεις κι εγώ θα σε κάνω παγκόσμια”. Δεν με άφησε να σταματήσω και την ευχαριστώ. Ευχαριστώ επίσης όλους όσους με στήριξαν και την Ομοσπονδία. Δουλέψαμε σκληρά και σε δύσκολες συνθήκες αυτή τη σεζόν και πετύχαμε τον στόχο. Είπα πριν το Παγκόσμιο ότι θα χορέψω σωστά και θα βγάλω τον καλύτερό μου εαυτό και θεωρώ ότι το έκανα. Τώρα για το μέλλον; Βλέποντας και κάνοντας. Άλλωστε, έχω ακόμα κι άλλους αγώνες εδώ».

 

 

 

 

 

Back to top button