ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Κάτι πολύ ενδιαφέρον από το χθεσινό Φόρουμ στο Πανεπιστήμιο

Εχθές έγινε κάτι πολύ ενδιαφέρον στο forum του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και του Επιμελητηρίου Καστοριάς . Ένας Καθηγητής του Τμήματος παρουσίασε μια δική του επιστημονική μελέτη για τον τουρισμό, η οποία περιελάμβανε ένα μαθηματικό μοντέλο που περιγράφονταν από δύο εξισώσεις . Είπε στο κοινό ότι δεν θα τις αναλύσει (φυσικά) αλλά θα τους πει τι σημαίνουν οι συντελεστές των εξισώσεων για τον τουρισμό της Καστοριάς .
Παρατηρούσα το κοινό (τοπικοί επιχειρηματίες και αρκετοί νέοι επιχειρηματίες ) το πώς θα αντιδράσουν. Περίμενα να δω βαρεμάρα και “Ωχ τι μας λέει τώρα ο καθηγητής με θεωρίες…”.
Αντίθετα είδα τρομερή προσοχή και προσπάθεια να αντιληφθούν που το πάει!
Όταν άρχισε να εξηγεί τα συμπεράσματα των εξισώσεων σε σχέση με τον πραγματικό τουριστικό περιβάλλον, είδα ότι μάλλον συμφωνούσαν επειδή δεν είχαν κάποια αντίρρηση – αντίδραση.
Στο τέλος κάποιος από αυτούς επιβεβαίωσε τις καμπύλες και τις εξισώσεις με την μαρτυρία του μέσα από την επιχείρηση του.
Δεν θυμάμαι ποτέ μη ακαδημαϊκό κοινό όπως οι επιχειρηματίες, να θέλουν να καταλάβουν τόσο πολύ τη σημασία των μαθηματικών, των οικονομικών και των επιστημονικών δημοσιεύσεων μπας και βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα τους .
Αυτό για μένα είναι επιτυχία.
Λάζαρος Μαρκόπουλος

Tο 1ο Επιχειρηματικό Φόρουμ «Καστοριά η επόμενη μέρα του επιχειρείν» (σειρά φωτογραφιών – βίντεο)

Back to top button