Ελλάδα

Πάτρα – Θάνατος τριών παιδιών: Πάνω από 10 ώρες κατέθετε η αδερφή της 33χρονης στη ΓΑΔΑ (βίντεο)

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ (21/6) έφυγε από το κτίριο της ΓΑΔΑ η αδελφή της μητέρας των τριών παιδιών από την Πάτρα που κατέθετε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας για περισσότερο από 10 ώρες.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ζήτησαν απαντήσεις για τις ακριβείς ώρες του συμβάντος, τις κινήσεις της 33χρονης την επίμαχη ημέρα, ρώτησαν εάν η 33χρονη μητέρα έμεινε μόνη της με το βρέφος πριν το θάνατο του παιδιού, εάν ανησύχησαν για το γεγονός ότι το παιδί κοιμόταν αρκετή ώρα αλλά και για την αντίδραση της Ρούλας όταν τελικά διαπιστώθηκε ότι το μωρό δεν αναπνέει.

Ακόμη, η αδερφή της 33χρονης, η οποία σημειωτέων κλήθηκε ως μάρτυρας και όχι ως ύποπτη, ερωτήθηκε για το χρόνο που κάλεσαν το ΕΚΑΒ. Χθες, μετά την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης αναμένεται να ζητηθεί πειθαρχικός έλεγχος των ιατροδικαστών, που διερεύνησαν πρώτοι τα αίτια θανάτου της μικρής Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάθεση ξεκίνησε στις 1 το μεσημέρι και η αδερφή της 33χρονης έφυγε τελικά από τη ΓΑΔΑ λίγο πριν τις 23:00.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Νίκου Κουντούρη, η γυναίκα ήταν συνεργάσιμη και απαντούσε σε όλες τις ερωτήσεις των αστυνομικών. Δέχθηκε ερωτήσεις και απάντησε για τη συμβίωση του ζευγαριού καθώς και για τα περιστατικά που διερευνούν οι Αρχές και συγκεκριμένα για τον θάνατο βρέφους.

Η ανάκριση εστίασε στις προηγούμενες καταθέσεις της, στις οποίες φαίνεται να είχε υποπέσει σε αντιφάσεις. Οι ερωτήσεις που της τέθηκαν αφορούν την ώρα που βρέθηκε το άψυχο σώμα του παιδιού αλλά και το αν η μικρή αδελφή του βρισκόταν ή όχι στο δωμάτιο. Η αδελφή της κατηγορουμένης αποτελεί πρόσωπο-κλειδί για την υπόθεση, καθώς φαίνεται να ήταν η μόνη που βρισκόταν στο δωμάτιο όταν διαπιστώθηκε ο θάνατος του μωρού.

Σημειώνεται ότι με την κατάθεσή της κλείνει και ο κύκλος των καταθέσεων των συγγενικών προσώπων της 33χρονης στους αστυνομικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών.

Τα ευρήματα που έδειξαν εγκλήματα

Εξελίξεις πυροδότησε το ιατροδικαστικό πόρισμα για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα το οποίο αποκαλύπτει πως ο θάνατος των δύο κοριτσιών οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια μέσω βίαιου μηχανισμού θανάτου.

Η 33χρονη μητέρα, που είναι ήδη προφυλακισμένη για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της, φαίνεται πως αμφισβητεί τα ευρήματα του πορίσματος.

Αφότου καταθέσει εκ νέου και η κατηγορούμενη μητέρα, η δικογραφία μαζί με το ιατροδικαστικό πόρισμα θα αποσταλούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, οπότε και θα αποφασιστεί το ενδεχόμενο να ασκηθούν νέες διώξεις που είναι πολύ πιθανό να αφορούν και άλλα πρόσωπα.

ertnews.gr

Back to top button