Καστοριά

Το φαίνεσθαι ή το είναι; (της Σόνιας Ευθυμιάδου)

Ξαναχτύπησαν οι ανθρωποφάγοι του Διαδικτύου, οι άνθρωποι που, κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία τους, χύνουν αμέτρητη χολή και φανερώνουν την απύθμενη κακία τους! Όλα αυτά με αφορμή μια εμφάνιση της Έφης Αχτσιόγλου που δεν άρεσε στους ίδιους! Γράφτηκαν πολλά για το θέμα, δε θα είχα να προσθέσω κάτι περισσότερο, εκτός από…
Και ποια γυναίκα δεν έχει τις καλές και τις κακές της εμφανίσεις και φωτογραφίες!… Είχα διαβάσει κάποτε πως παρουσιάστρια καλής εκπομπής της κρατικής τηλεόρασης είχε επιλέξει το προφίλ του προσώπου της με το οποίο εμφανιζόταν πάντα στην εκπομπή της, γιατί αυτό ήταν το καλό προφίλ της και ομολογώ πως προκαταλήφθηκα αρνητικά για την προσωπικότητά της, όσο καλή κι αν ήταν η εκπομπή της! Ομολογώ επίσης πως θα ήθελα να τη δω να παίρνει συνέντευξη από τους σημαντικούς της καλεσμένους κι από την απέναντι θέση! Ευτυχώς όμως αυτό δε με εμπόδισε να βλέπω την ενδιαφέρουσα εκπομπή της, διότι άλλο το έργο κι άλλο ο χαρακτήρας ή κάποιοι χαρακτηριστικό του ανθρώπου που εκτίθεται δημόσια…
Πάντως, επί του θέματος που δημιουργήθηκε πρόσφατα αναρωτιέμαι: το κοινό τι ακριβώς θέλει και πού ακριβώς εστιάζει την προσοχή του, στο φαίνεσθαι ή στο είναι; Πολύ φοβάμαι πως το συγκεκριμένο κοινό, απλώς να χτυπήσει ένα πρόσωπο ήθελε, το κοινό που πολύ εύκολα μετατρέπεται σε όχλο, το είδαμε κι αυτή τη φορά.
Κλείνοντας, θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάτι που διάβασα, γραμμένο από αξιόλογη γυναίκα, δε θυμάμαι ακριβώς ποια: «Η αληθινή ισότητα μεταξύ των δύο φύλων θα έρθει μονάχα όταν πάψει να σχολιάζεται η εμφάνιση των γυναικών»-σκεφτείτε το και πιστεύω πως θα συμφωνήσετε.
Κι επειδή το φέρνει η κουβέντα μας, διαβάστε τι λέει σχετικά η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, μια γυναίκα που θα μείνει αθάνατη εξαιτίας του έργου της:
«Βλέπετε αυτά τα ρούχα που φοράω; Το σακάκι είναι το ίδιο που είχα βάλει σε ένα γύρισμα του “Μονογράμματος”, το 2004, αν δεν κάνω λάθος, και το ίδιο φορούσα και τη βραδιά των εγκαινίων. Το μόνο που αγαπάω είναι τα αξεσουάρ. Ρούχα δεν ψωνίζω. Διαμάντια; Ούτε ένα δεν έχω. Δεν ξέρω ούτε τι λάμψη έχει. Δεν με νοιάζει. Ο μισθός μου είναι, καθαρό ποσό, 1.550. Πληρώνω τους λογαριασμούς μου, έχω ένα αυτοκίνητο 20 χρόνων, αυτό οδηγώ. Είμαι πλήρης. Θα μπορούσα να έχω σοφέρ και αυτοκίνητο. Αρνήθηκα».
Συμπέρασμα: Εστιάστε σε ό,τι είναι αληθινά σημαντικό, το περιτύλιγμα ποτέ δεν είναι…
Από το Facebook της Σόνιας Ευθυμιάδου

 

 

 

Back to top button