Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Καστοριά: 26χρονος και 43χρονη οι δράστες των κλοπών από σπίτια – Ποια modus operandi χρησιμοποιούσαν

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, ύστερα από ενδελεχή έρευνα, αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων τρεις (3) διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών,  δύο (2) τετελεσμένες και μία απόπειρα, από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 25-12-2021 έως 05-01-2022 κατά την εορταστική περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων του έτους 2021.

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ενός άνδρα 26 ετών και μίας γυναίκας 43 ετών, για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ αναζητείται και τρίτο άγνωστο άτομο συνεργός των ανωτέρω.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης έρευνας, που διεξήχθη από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά την εορταστική περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων του έτους 2021, είχαν συνενωθεί σε εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης (modus operandi) των ανωτέρω εξακριβώθηκε ότι, αφού παραβίαζαν κύριες εισόδους οικιών, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους, κατά τις ώρες που οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι αυτών απουσίαζαν, αφαιρώντας από αυτές κοσμήματα, χρυσαφικά και χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα οι ανωτέρω αφού επέλεγαν τις οικίες που θα διέπρατταν τις κλοπές, στη συνέχεια οι δύο (2) εξ αυτών τις παραβίαζαν, αφαιρώντας από τις δύο (2) διάφορα χρυσαφικά και χρηματικό ποσό, ενώ από την τρίτη δεν αφαίρεσαν κάτι από το εσωτερικό της.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς, ενώ η αστυνομική έρευνα κι το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς για την ταυτοποίηση των στοιχείων του τρίτου ατόμου.

Πηγη: Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας

 

 

Back to top button