Ελλάδα

Ενδοοικογενειακή βία με πρωταγωνιστή ιερέα σε χωριό του Νοτίου Πηλίου – Απολογείται στο Εισαγγελέα Βόλου

Αναβολή ζήτησε και πήρε για την Δευτέρα 27 Ιουνίου, ο ιερέας που σύμφωνα με την καταγγελία της πρεσβυτέρας, την ξυλοκόπησε χτες Παρασκευή 24 Ιουνίου σε χωριό του Ν.Πηλίου.

Παρουσιάστηκε νωρίτερα ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Του ασκήθηκε δίωξη για διατάραξη οικογενειακής ειρήνης και σωματικές βλάβες.

Η πρεσβυτέρα που κατήγγειλε χτες το γεγονός, ερωτηθείσα από τον εισαγγελέα δήλωσε πως το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο αλλά δεν επιθυμεί την δίωξη του ιερέα.

Ο ιερέας δεν παραδέχθηκε ότι χτύπησε την γυναίκα του και μάλιστα χαρακτήρισε υπερβολική την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης για την οποία κατηγορείται και θα δικαστεί από το Αυτόφωρο  Τριμελές Πλημμελειοδικείο  Βόλου την ερχόμενη Δευτέρα, μετά από την αυτεπάγγελτη διαδικασία που προβλέπει ο νέο Ποινικός Κώδικας και με βάση το άρθρο 312 περί ενδοοικογενειακής βίας, αφού η πρεσβυτέρα- εμφανώς φοβισμένη- δεν κατέθεσε μήνυση.

Ο Εισαγγελέας του Τριμελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου πρότεινε την κράτηση του ιερέα μέχρι την εκδίκαση της δίκης, ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε να αφαιρεθεί ελεύθερος και με τον όρο να απομακρυνθεί από την συζυγική στέγη και να μην πλησιάσει την πρεσβυτέρα πλησιέστερα των 150μ.

ΑΠΕ

Back to top button