Καστοριά

ΟΠΑΚ: Ποσό όμως φταίει το Αττικό Πάρκο;

Η «εξόντωση» του χιμπατζή που έγινε στο Αττικό Πάρκο όπως των δυο τζάγκουαρ πριν λίγα χρόνια είναι πολύ απλά η δολοφονία ενός ζώου που πλήρωσε με την ζωή του την απόδραση του από τη φυλακή του.
Ποσό φταίει όμως το Αττικό Πάρκο;
Ποσό φταίει το Αττικό Πάρκο σε σε σχέση με όλους αυτούς που το επισκέπτονται και με το εισιτήριο τους το στηρίζουν οικονομικά; Με όσους πηγαίνουν τα παιδιά τους και τους μαθαίνουν ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχουν ζώα σε κλουβιά ώστε εμείς να τα βλέπουμε; Με όσους δουλεύουν στα ΜΜΕ και το προβάλουν συνεχώς;
Το να σου αρέσει και να διασκεδάζεις βλέποντας ζώα έγκλειστα σε μικρούς χώρους για μένα είναι διαστροφή.
Δεν υπάρχει τίποτα το ωραίο , τίποτα το εκπαιδευτικό και καμία αγάπη για τα ζώα.
Αντιθέτως δηλώνει ένα ναρκισσισμό , ένα αίσθημα υπεροχής που εμείς σαν άνθρωποι και «ανώτερα όντα» ικανοποιούμαστε βλέποντας ότι έχουμε υποτάξει ένα μεγαλύτερο και δυνατότερο ζώο κοιτώντας το προστατευμένοι πίσω από ένα γυαλί όπως ένα λιοντάρι . Έχοντας κάνει κτήμα μας ένα όμορφο εξωτικό ζώο ή διασκεδάζοντας μαζί τους .
Αν αγαπάτε τα ζώα στηρίξτε καταφύγια , δώστε τα χρήματα του αντίστοιχου εισιτήριο σε σωματεία , καταφύγια που παλεύουν καθημερινά για τα ζώα , πηγαίνετε να καθαρίστε ένα βουνό , μια παραλία και προστατεύστε το φυσικό περιβάλλον των ζώων.
Αν αγαπάτε τα ζώα μάθετε στα παιδιά σας ότι τα ζώα έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμάς, δεν έρχονται σε αυτό τον κόσμο για εμάς , δεν μας ανήκουν.
Η ελευθερία, η αξιοπρέπεια είναι βασικό δικαίωμα για κάθε ζωντανό πλάσμα.
OΠΑΚ Ομάδα Προστασίας Αδέσποτων Καστορίας
 

 

 

Back to top button