Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Ολοκληρώθηκε το 21ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Άργους Ορεστικού (φωτογραφίες – βίντεο)

Μία μαγική βραδιά μας επιφύλαξαν τα χορωδιακά σχήματα που έλαβαν μέρος στη 2η μέρα του 21ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Άργους Ορεστικού . Υπέροχα προγράμματα, αγγελικές φωνές , άριστες διευθύνσεις από τις Μαέστρους των χορωδιών , μας ταξίδεψαν στον υπέροχο κόσμο της χορωδιακής μουσικής για δύο και εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.
Το πρόγραμμα άνοιξε η Χορωδία της Ορεστίδος υπό την Δνση της Μαέστρου της, Αργυρούς Χαραλάμπους, με ένα ποιοτικό πρόγραμμα που απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Ακολούθησε η Χορωδία Λίγεια Γρεβενών , υπό την Δνση της Μαέστρου Νικολέτας Παπάζογλου σε ένα όμορφο πρόγραμμα τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη , εισπράττοντας και αυτή το θερμό χειροκρότημα. Η σύμπραξη των Χορωδιών Βισάνθη Νέας Ραιδεστού και Γιάννης Μπαρμπαλιος Καλαμαριάς υπό την Δνση της Μαέστρου Έλλης Χατζηκυριακίδου, έδωσε ένα εξαίρετο αποτέλεσμα. Τέλος η τιμώμενη Χορωδία του Φεστιβάλ, η Κάντους Νόβους, μία εκλεκτή χορωδία από την Λεμεσό της Κύπρου, υπό την Δνση της εξαίρετης μαέστρου της, Αγγελίνας Νικολαϊδου, έκλεψε την παράσταση με το υπέροχο πρόγραμμα της, την ευαισθησία των Χορωδών, το πλόύσιο ρεπερτόριο, το οποίο περιλάμβανε κυπριακά τραγούδια, τραγούδια νεοελλήνων συνθετών αλλά και διεθνή ρεπερτόριο. Ήταν το ιδανικότερο κλείσιμο του Φεστιβάλ και μας θύμησε παλαιότερες επιτυχημένες βραδιές από διεθνείς χορωδίες.
Κατά την διάρκεια της βραδιάς τιμήθηκαν από τον Σύλλογο της Ορεστίδος, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δέσποινα Κοζατσάνη, για την οικονομική και ηθική στήριξη του Φεστιβάλ και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού Λευκωσίας κ. Ξενής Ξενοφώντος για την υλοποίηση του Ενιαίου Πολιτιστικού Δόγματος Κύπρου – Ελλάδας , για την άριστη συνεργασία του συλλόγου μας με το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού Κύπρου, και για την πολυσχιδή δράση του, για προβολή και ανάδειξη των κοινών αξιών μας.
Επίσης την πρώτη μέρα τιμήθηκε για την προσφορά του στη Χορωδιακή μουσική και στον σύλλογο μας, ο Μαέστρος κ. Στέφανος Ευθυμιάδης.
Να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες του συλλόγου μας, προς τους συνδιοργανωτές του 21ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ, για την υποστήριξη τους, χωρίς την οποία δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση του.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον Δήμο μας, για την διαχρονική του στήριξη στην διοργάνωση του Χορωδιακού Φεστιβάλ Άργους Ορεστικού και βέβαια στην σημερινή δημοτική αρχή και ειδικά στον Δήμαρχο Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου για το προσωπικό του ενδιαφέρον και την πολλαπλή υποστήριξη που παρέχει στον σύλλογο μας.
Στην Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δέσποινα Κοζατσάνη για την ηθική και χρηματική υποστήριξη στο Φεστιβάλ μας.
Επίσης στην χορηγό του Φεστιβάλ Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας και στην Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κάλι Κυριακίδου για την μεσολάβηση της.
Ευχαριστίες επίσης σε όλα τα μέλη του Δ.Σ, στον επί σειρά ετών εξαίρετο παρουσιαστή του Φεστιβάλ και Αντιπρόεδρο του συλλόγου μας κ. Γιάννη Πλίτση, και σε όλους όσους βοήθησαν για την υλοποίηση αυτού του Φεστιβάλ.
Δίνουμε την υπόσχεση ότι το 22ο Δ.Χ.Φ.Α.Ο θα είναι ακόμη καλύτερο με μεγαλύτερη διεθνή συμμετοχή!

Η Χορωδία Cantus Novus της Λεμεσού:

Άνοιξε σήμερα η αυλαία του 21ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Άργους Ορεστικού (φωτογραφίες)

 

Back to top button