Κόσμος

Τουρκία: Επιδρομή της αστυνομίας και πάνω από 200 συλλήψεις στο Pride

Η τουρκική αστυνομία επέδραμε για μία ακόμη φορά στην Πορεία Υπερηφάνειας της Κωνσταντινούπολης, προχωρώντας σε περισσότερες από 200 συλλήψεις ακτιβιστών και δημοσιογράφων στην περιοχή της πλατείας Ταξίμ.

Έφοδοι σε μπαρ και συλλήψεις θαμώνων

Πριν από την έναρξη της συγκέντρωσης, η οποία ήταν απαγορευμένη, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν εφόδους σε μπαρ της συνοικίας Τζιχανγκίρ κοντά στο Ταξίμ και συνέλαβαν στην τύχη θαμώνες, ανάμεσά τους δημοσιογράφους και μέλη της κοινότητας  ΛΟΑΤΚΙ+.

Οπως κάθε χρονιά, η πορεία ήταν απαγορευμένη από τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, αλλά εκατοντάδες διαδηλωτές με σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου συγκεντρώθηκαν στους δρόμους γύρω από την πλατεία Ταξίμ, η οποία ήταν κλειστή για το κοινό.

Την απελευθέρωση των συλληφθέντων ζητάει η Διεθνής Αμνηστία

Οι συγκεντρωμένοι έκαναν επί μία ώρα πορεία στους δρόμους του Τζιχανγκίρ με την υποστήριξη των κατοίκων που βγήκαν στα παράθυρά τους.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Kaos GL μέτρησε τουλάχιστον 200 συλλήψεις, ανακοίνωσε η Διεθνής Αμνηστία που ζήτησε με μήνυμα στο Twitter την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των συλληφθέντων.

ΑΠΕ

Back to top button