Ελλάδα

Ελεύθερος ο Επ. Κορκονέας με απόφαση του Εφετείου Λαμίας – Του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό

Ελεύθερος με απόφαση του Εφετείου Λαμίας, κρίθηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας με ψήφους 4-3, καθώς του αναγνωρίστηκε το κρίσιμο ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Σε δηλώσεις της, η μητέρα του Α. Γρηγορόπουλου Τζίνα Τσαλικιαν, είπε:“Εάν ζούσε ο Αλέξανδρος, την περασμένη Κυριακή θα έκλεινε τα 29 του χρόνια. Ο δολοφόνος του κυκλοφορεί ελεύθερος. Δεν νιώθω δικαιωμένη από την απόφαση. Είναι μια απόφαση προσβλητική για την ελληνική δικαιοσύνη, την ελληνική κοινωνία, είναι προσβλητική η απόφαση για τη μνήμη του Αλέξανδρου”.

Η συνήγορος της πολιτικής αγωγής Ζ. Κωνσταντοπούλου, δήλωσε πως πρόκειται για “απόφαση που δεν στέκεται κοινωνικά, νομικά, πολιτικά. Είχαμε προειδοποίηση για αυτή τη μεθόδευση… Οι ένορκοι με μεθόδευση του δικαστηρίου, δεν άκουσαν μάρτυρα, δεν ξέρουν την υπόθεση, παρά μόνο όσα τους είπαν οι τακτικοί δικαστές.”. Η πολιτική αγωγή θα καταθέσει αίτηση αναίρεσης στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κάνοντας λόγο για κακοδικία.

Από την πλευρά του, ο Ανδρούλας Αλευράς, συνήγορος υπεράσπισης του Ε. Κορκονέα δήλωσε: “Είναι ιστορική απόφαση, αποτυπώνει το κοινό περί δικαίου αίσθημα γιατί την έλαβαν οι ένορκοι”.

Με το συγκεκριμένο ελαφρυντικό είχαν “σπάσει” τον Ιούλιο του 2019 τα ισόβια για τον Κοροκονέα που βρέθηκε εκτός φυλακής έχοντας εκτίσει πάνω από 11 χρόνια φυλακή, παρά το γεγονός ότι κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σύμφωνα με την απόφαση Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, θα αποφυλακιστεί αύριο.

Η επανάληψη της διαδικασίας είχε ξεκινήσει στις 11 Μαΐου και είχε διακοπεί δύο φορές, όπως είχε καταγράψει το LamiaReport, με επεισοδιακό τρόπο εξαιτίας αρχικά της μη κλήτευσης της οικογένειας του αδικοχαμένου Αλέξανδρου και του αιτήματος της Πολιτικής Αγωγής να παρίσταται στη διαδικασία.

Το Εφετείο Λαμίας για μία ακόμη φορά ήταν γεμάτο αστυνομικούς για την μεταφορά του Κορκονέα από και προς το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού.

Ρεπορτάζ: Ε. Κουτσογιάννη

με πληροφορίες από το lamiareport.gr

ertnews.gr

Back to top button