ΑθλητικάΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Καστοριά: Press trip για τη δημιουργία διεθνούς ποδηλατικού event με την υποστήριξη της Άντζελας Γκερέκου (φωτο)


Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε οργανώσαμε ένα “ταξίδι θεμελίωσης” ενός ποδηλατικού event που ευελπιστούμε να καταστεί θεσμός για τη Δυτική Μακεδονία. Ενός event με χαρακτηριστικά βιωσιμότητας, τόσο περιβαλλοντικής, όσο και κοινωνικής. Πριν να φτάσουμε ως εδώ μεσολάβησαν πολλά σταδια, που για τους μη μυημένους στα τουριστικά ίσως να φαντάζουν άσχετα. Ωστόσο, δεν είναι.
Αρχικά οργανώσαμε ένα Fam/ Press trip (ταξίδι εξοικείωσης για επαγγελματίες του τουρισμού και δημοσιογράφους). Προς τιμήν του, ο τότε Πρόεδρος της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Βαβλιάρας δέχτηκε να συνδράμει την προσπάθεια. Καταλυτική ήταν και η συμβολή των ξενοδόχων της περιοχής Καστοριάς – Φλώρινας, Γιάννη Ιατρίδη και Σιδέρη Σμαρόπουλού, αλλά και του παλαίμαχου επαγγελματία στις δραστηριότητες φύσης και βουνού, Αποστόλη Διανέλλου, ώστε να ξεπεραστούν διαφορά εμπόδια, αλλά και να εξασφαλιστεί η απαραίτητη εμπιστοσύνη στους διοργανωτές και στο εγχείρημα.
Χρειάστηκε να μεσολαβήσει ένας χρόνος και πολύ δουλειά σε προβολή της περιοχής και επαφές online, ώστε να φτάσουμε, μέσω της Anna Drosdowska που συμμετείχε στο Fam, στην επαφή με τον Ολλανδό διοργανωτή διεθνών ποδηλατικών event Sander Kolsloot και στην συνακόλουθη συνεργασία μας.
Κατόπιν, η ιδέα μπολιάστηκε περαιτέρω με τα χαρακτηριστικά του sustainable tourism (βιώσιμου τουρισμόυ) εμπλέκοντας και τον ΕΟΤ, ο οποίος, αρχικά μέσω της πολύτιμης βοήθειας της Έμυς Αναγνωστοπούλου και αργότερα μέσω της Προέδρου του, Άντζελας Γκερέκου την αγκάλιασε και τη στήριξε αμέσως.
Έτσι φτάσαμε στη μικρή, αλλά θαυματουργή ομάδα της φωτό (θα μεγαλώσει και θα εμπλουτιστεί περαιτέρω, ώστε να ενσωματώσει όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος) που έβαλε τις βάσεις για την επίτευξη ενός στόχου που έχει όλες τις προϋποθέσεις να κατορθώσει να τοποθετήσει τη Δυτική Μακεδονία στο επίκεντρο των πολλά υποσχόμενων νέων, βιώσιμων και υψηλής προστιθέμενη αξίας προορισμών.
Joysters Γραφείο ταξιδίων

 

 

Back to top button