ΑθλητικάΕλλάδα

Συνέντευξη – Ν.Γκάλης: «Τα παιδιά πρέπει να αθλούνται, είναι νόμος για εμένα»

Η ζωή τελικά κάνει κύκλους. Ο Νίκος Γκάλης έκανε όλους τους Ελληνες να δακρύσουν με τις επιτυχίες της εθνικής ομάδας και τώρα ήταν η σειρά του ίδιου να πανηγυρίσει με δάκρυα στα μάτια, την επιτυχία μιας άλλης ομάδας. Η εθνική ομάδα τσιρλίντινγκ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τζαζ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που φιλοξενήθηκε στο ΟΑΚΑ και η κόρη του Νίκου Γκάλη, Στέλλα ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μίλησε με τον θρύλο του ελληνικού αθλητισμού, ο οποίος παρά το γεγονός ότι τον αποκαλούν «Θεό του μπάσκετ», απέδειξε στο ΟΑΚΑ ότι έχει και την… ανθρώπινη πλευρά του!

Γεμάτος υπερηφάνεια, ο Νίκος Γκάλης μίλησε για την πρωταθλήτρια Ευρώπης, κόρη του, Στέλλα και τα έντονα δικά συναισθήματα, που του προκάλεσε αυτό το γεγονός και μάλιστα, στο γήπεδο που φέρει το όνομα του.

Ο «γκάνγκστερ», θεωρεί ότι είναι πιο… εύκολο να συμμετέχει σε έναν τελικό ως αθλητής, παρά να… περιμένει την βαθμολογία της κόρης του.

Ο σπουδαίος Νίκος Γκάλης, αναφέρθηκε επίσης και στην εθνική ομάδα μπάσκετ και στη νέα «σελίδα», εκτιμώντας ότι η επιλογή του Δημήτρη Ιτούδη είναι καλή και εξέφρασε την σιγουριά, ότι αυτή η εθνική ομάδα θα φτάσει πολύ ψηλά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Γκάλη:

ΕΡ: Κύριε Γκάλη, τελικά η ζωή κάνει… κύκλους. Εσεις είχατε κάνει με τις επιτυχίες σας όλη την Ελλαδα να κλαίει και τώρα με την επιτυχία της εθνικής ομάδας τσιρλίντινγκ και κυρίως της κόρης σας, είστε εσείς που κλαίτε από χαρά…
«Τι να πω ειλικρινά; Είμαι πολύ υπερήφανος ως πατέρας που η κόρη μου και φυσικά όλη η ομάδα, μπόρεσε να ζήσει αυτά που έζησα εγώ ως αθλητής. Αυτά τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές στιγμές που θα θυμούνται για πάντα. Συγχαρητήρια στα παιδιά, είμαι υπερηφανος».

ΕΡ: Σας είδαμε να πανηγυρίζετε έντονα στο τέλος. Πανω στα επίσημα θεωρεία με την ελληνική σημαία στα χέρια. Περιγράφονται τα συναισθήματα, όταν βλέπεις το παιδί σου να αναδεικνύεται πρωταθλλητρια Ευρώπης;
«Συγκινούμαι πιο πολύ με την επιτυχία των παιδιών, παρά όταν κατακτούσα εγώ το τρόπαιο. Είναι στιγμές που δεν θα ξεχάσουν ποτέ και δεν πρέπει. Ειλικρινά, πιστεύω ότι ο Ελληνας μπορεί να διαπρέψει σε κάθε άθλημα, όπως το δείξαμε και σήμερα. Ο Ελληνας έχει ταλέντο και μπορεί να φέρνει μετάλλια και να κάνει την χώρα υπερήφανη».

ΕΡ: Τι σας άγχωνε περισσότερο; Οταν αγωνιζόσασταν σε έναν τελικό ή η αναμονή για να μάθετε το αποτέλεσμα της κόρης σας;
«Πιο πολύ αυτό. Να περιμένω να μάθω το αποτέλεσμα. Εγώ πίστευα στα χερια μου κι ήλεγχα την μπάλα. Εδώ δεν εξαρτιόταν από εμένα το αποτέλεσμα! Μπράβο στα παιδιά τα πήγαν καταπληκτικά».

ΕΡ: Ποια είναι η εντύπωση που αποκομίσατε απο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τσιρλίντινγκ; 
«Ηταν μία πολύ ωραία διοργάνωση. Το τσιρλίντινγκ είναι ένα ανερχόμενο άθλημα. Πιστεύω ότι έχει πολλά να δώσει. Είναι ένα πολύ… χαρούμενο άθλημα και πιστεύω ότι εάν του δώσουν λίγη προσοχή παραπάνω, θα έλθουν περισσότερες και μεγαλύτερες επιτυχίες».

ΕΡ: Ο αθλητισμός, είναι μία διέξοδος για τα νέα παιδια;
«Τα παιδιά πρέπει να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και σε οποιοδήποτε άθλημα. Αυτό είναι νόμος για εμένα. Τα παιδιά στον αθλητισμό, είναι υγιή και μαθαίνουν στο ομαδικό πνευμα. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα».

ΕΡ: Στο γήπεδο ο κόσμος σας αποθέωσε. Φώναξε το όνομά σας, φωτογραφήθηκε μαζί σας. Εχουν περάσει τόσα χρόνια, αλλά φαίνεται η αγάπη είναι παντοτινή…
«Τα συναισθήματα ξέρεις πώς είναι. Ο κόσμος δεν ξεχνάει τι ζησαμε εκείνες τις στιγμές όπου πανηγύριζε όλη η Ελλάδα. Ο κόσμος αγαπάει τον αθλητισμό, όποιο άθλημα κι εάν είναι και ειδαμε και στο τσιρλίντιγκ ότι στηρίζει τους αθλητές».

ΕΡ: Η εθνική ομάδα, άρχισε εντυπωσιακά στο ντεμπούτο του Δημήτρη Ιτούδη. Ποια είναι η γνώμη σας για τη νέα εποχή;
«Θέλω να πιστεύω ότι η Ελλάδα αγαπάει το μπάσκετ και είναι στο… πετσί του Ελληνα. Πιστεύω θα πάει καλά η εθνική ομάδα. Ο Ιτούδης ήταν καλή έπιλογή για την εθνική ομάδα. Είναι σοβαρό άτομο, τον γνωρίζω και είναι και καλός προπονητής. Τους εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πάνε καλά».

ΕΡ: Μπορεί αυτή η εθνική ομάδα, να επιστρέψει στις επιτυχίες και να ζήσουμε ανάλογες στιγμές με τις δικές σας;
«Σε ένα ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο πρωτάθλημα, χρειάζεται και τύχη. Βέβαια προετοιμάζεσαι όσο το δυνατόν καλύτερα. Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα τα πάει καλά. Σϊγουρα θα δώσει και ο Γιάννης (σ.σ. Αντετοκούνμπο) ώθηση στην ομάδα. Εάν τα παιδιά παλέψουν και αγωνισθούν σκληρά δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε».

ΑΠΕ

Back to top button