Ελλάδα

Υπόθεση Πάτρας: Πειθαρχικός έλεγχος στους ιατροδικαστές για ενδεχόμενα παραπτώματα

Τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για ενδεχόμενα παραπτώματα που τελέστηκαν από τους αρμόδιους ιατροδικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, για τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου των παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα, παρήγγειλε προς τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Συγκεκριμένα, με σημερινή επιστολή του προς κ. Καρακούκη ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητά όπως «-στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας- διενεργήσετε τον αναγκαίο έλεγχο για ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα, που πιθανώς τελέστηκαν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες τις οποίες εποπτεύετε, σύμφωνα με το ν. 3772/2009».

Στο μεταξύ, κάθε μέρα που περνάει νέα, τραγικά, στοιχεία γίνονται γνωστά για την υπόθεση της Πάτρας όπου η 33χρονη μητέρα κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας και θεωρείται ύποπτη για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας. Η παιδοψυχολόγος, Χριστίνα Μπογιατζή, μίλησε στην ΕΡΤ για όσα η ίδια διέκρινε μελετώντας της ζωγραφίες του 9χρονου κοριτσιού που πέθανε λόγω της υπεροβολικής χορήγησης κεταμίνης.

 Άννα Βλαχοπαναγιώτη / ertnews.gr

Back to top button