Κόσμος

Το Κόμο και η λίμνη του

Το Κόμο  είναι πόλη και δήμος στην Λομβαρδία της Ιταλίας. Είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της ιταλικής επαρχίας Κόμο. Το 2010 ο πληθυσμός του Κόμο ήταν 84.876 κάτοικοι. Είναι κτισμένο στο νοτιοδυτικό άκρο της λίμνης Κόμο, σε υψόμετρο 200 μέτρων, στις όχθες του ποταμού Κοζία. Απέχει από το Μιλάνο περίπου 40 χιλιόμετρα.

Εξαιτίας της εγγύτητάς του στη λίμνη Κόμο και στις Άλπεις, το Κόμο είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Η πόλη διαθέτει πολυάριθμα έργα τέχνης, εκκλησίες, κήπους, θέατρα, πάρκα και παλάτια. Από αυτά ξεχωρίζουν, το Ντουόμο (Καθεδρικός), η βασιλική Σαντ’Αμπόντιο, η Βίλα Όλμο, οι δημόσιοι κήποι με το Τέμπιο Βολτιάνο, το Τεάτρο Σοσιάλ, το Μπρολέττο (το μεσαιωνικό δημαρχείο της πόλης) και η Κάζα ντελ Φάτσιο.
Η λίμνη Κόμο γνωστή και ως Λάριο ιταλικά: Lario, από το όνομά της στα λατινικά) είναι λίμνη παγετωνικής ανόρυξης που βρίσκεται στην Λομβαρδία, στη βόρεια Ιταλία, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία. Έχει έκταση 146 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι η τρίτη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας μετά τις λίμνες Γκάρντα και Ματζόρε. Η λίμνη έχει μέγιστο βάθος μεγαλύτερο από 400 μέτρα και είναι μια από τις βαθύτερες λίμνες της Ευρώπης.

Πληροφορίες από wikipedia

 

“Ποιο Κόμο; Η λίμνη της Καστοριάς!”: Η ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια (φωτο)

 

 

 

 

Back to top button