Καστοριά

Στην Καστοριά δεν θέλουν ούτε να ακούν για πολιτικούς, πολιτικές και τοιαύτα…

Κι όποιος έχει αμφιβολίες, ας ρίξει ένα τηλεφώνημα στους τοπικούς παράγοντες. Θα του εξηγήσουν «το όνειρο»!

Θέματα, μεγάλα θέματα, φαίνεται να έχει η Νέα Δημοκρατία σε παραδοσιακά της εκλογικά προπύργια. Για διάφορους λόγους. Με πιο χαρακτηριστική, ενδεχομένως, την περίπτωση της Δυτικής Μακεδονίας. Εκεί απ’ ό,τι μαθαίνω, τα ποσοστά της φλερτάρουν με «φθινοπωρινές» θερμοκρασίες κι αν δεν γίνει κάτι άμεσα, τότε ακολουθεί και ο «χειμώνας». Ο οποίος, ως γνωστόν, είναι βαρύς στην περιοχή.

* Πάρτε, για παράδειγμα, τον νομό Καστοριάς. Παλιά, ανταγωνίζονταν στα ίσια το νομό Λακωνίας, για το ποιος από τους δυο θα βγάλει το υψηλότερο γαλάζιο ποσοστό. Από 55% – 60% και πάνω. Όμως, αυτό last year. Είναι τόσο μεγάλο το χτύπημα που δέχθηκε ο νομός τους τελευταίους μήνες από τις κυρώσεις στη Ρωσία, που σχεδόν ερήμωσε. Από τη στιγμή που οι Ρώσοι σταμάτησαν να έρχονται στη λίμνη για να αγοράσουν γούνες, μπήκε λουκέτο σε δεκάδες επιχειρήσεις της περιοχής. Το αποτέλεσμα;

* Στην Καστοριά δεν θέλουν ούτε να ακούν για πολιτικούς, πολιτικές και τα τοιαύτα. Πήγε εκεί ο Άκης Σκέρτσος επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, υποσχέθηκε ενισχύσεις, έταξε πράγματα – που θα γίνουν κιόλας – όμως το κλίμα παραμένει βαρύ. Κι όποιος έχει αμφιβολίες, ας ρίξει ένα τηλεφώνημα στους τοπικούς παράγοντες. Θα του εξηγήσουν «το όνειρο».

* Λίγο ως πολύ, αναλόγως, διαμορφώνεται η εικόνα και στα Γρεβενά, που το τελευταίο διάστημα τα χτύπησε και η μοίρα. Δυο μεγάλα εργοστασιακά δυστυχήματα έγιναν στη χώρα τους τελευταίους (πολλούς μήνες) και τα δυο εκεί συνέβησαν. Όπου φτωχός κι η τύχη του, δηλαδή.

* Προβλήματα, ωστόσο, ακούω ότι εντοπίζει το γαλάζιο στρατηγείο και σε μια άλλη παραδοσιακή εκλογική του…
Συνέχεια στο powergame.gr
 

 

Back to top button