Καστοριά

Γ. Κορεντσίδης προς Ν. Παπαθανάση: «Δε θα δεχθούμε Περιφέρεια δύο ταχυτήτων» (φωτογραφίες)

Ουσιαστική και με συγκεκριμένα μέτρα ένταξη της Καστοριάς στο ΣΔΑΜ ζήτησε ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Γιάννης Κορεντσίδης από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση

«Δεν θα δεχθούμε Περιφέρεια δύο ταχυτήτων», τόνισε ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, απευθυνόμενος στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, ο οποίος, μαζί με στελέχη της «ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε.»,  επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καστοριάς, προκειμένου να ενημερώσει για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στη Δυτική Μακεδονία.

Ο κ. Κορεντσίδης τόνισε πως κυρίαρχα προβλήματα της Καστοριάς είναι η οικονομική ύφεση που οφείλεται σε μία σειρά παραγόντων, με αποτέλεσμα τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας στο Νομό, αλλά και το δημογραφικό πρόβλημα λόγω μετανάστευσης μεγάλου μέρους του πληθυσμού.

«Η Καστοριά παρακμάζει και έχει ανάγκη άμεσα από μέτρα και ισχυρά κίνητρα για επενδύσεις, που θα δώσουν οικονομική ώθηση στην περιοχή» πρόσθεσε ο Δήμαρχος, ζητώντας την ισόρροπη κατανομή των πόρων του ΣΔΑΜ και στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Παράλληλα, ζήτησε για άλλη μία φορά την επιδότηση του κόστους των εσωτερικών εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου, μέσα από τα προγράμματα του Υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ, ταυτόχρονα, το ζήτημα του μεγάλου κόστους της ενέργειας που ταλανίζει τις επιχειρήσεις της περιοχής, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων.

Επιπλέον, έθεσε και στον κ. Παπαθανάση, ως εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, το πάγιο αίτημα για την ανάγκη ολοκλήρωσης των εργασιών του Φράγματος Νεστορίου, η λειτουργία του οποίου είναι επιτακτική ανάγκη για τον πρωτογενή τομέα.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δέσποινα Κοζατσάνη, η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου και ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Καστοριάς, Βασίλης Βελλίδης.

Back to top button