ΑθλητικάΕκδηλώσειςΚαστοριάΦλώριναφωτορεπορτάζ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το “Brevet Καστοριάς 2022” (απολογισμός – φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η μη ανταγωνιστική ποδηλατική διοργάνωση “Brevet Καστοριάς 2022”, που έλαβε χώρα την Κυριακή 10 Ιουλίου (κατόπιν της αναβολής του Σαββάτου λόγω καιρικών συνθηκών).
Το φετινό μας “Brevet Καστοριάς 2022”, ήταν αφιερωμένο στα “Χωριά της Λήθης” και ως φόρο τιμής, έχει την ονομασία
“Χωριά της Λήθης – Στα Βήματα του Παύλου Μελά”.
Σκοπός και στόχος της νέας αυτής διαδρομής ήταν η ανάδειξη του πολιτισμού, της Ιστορίας του τόπου μας και η προβολή της φυσικής ομορφιάς μέσα από ένα ποδηλατικό ταξίδι.
Με βάση τον σχεδιασμό της διαδρομής ποδηλατούμε περνώντας από το Μοναστήρι Α.Νικολάου (Τσιρίλοβο) που αποτέλεσε καταφύγιο και στρατηγείο του Παύλου Μελά για να κατευθυνθούμε στα Χωριά της Λήθης. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Μουσείο Παύλου Μελά και να δουν προσωπικά αντικείμενα της οικογένειας Καντζάκη, όπλα από την εποχή του Μακεδονικού Αγώνα, στολές και φωτογραφίες Μακεδονομάχων. Και από την Ιστορία που ξετυλίχθηκε μπροστά μας συνεχίσαμε προς την επιβλητική φυσική ομορφιά της Μικρής και Μεγάλης Πρέσπας με τελικό προορισμό τους Ψαράδες.
Με δυναμική συμμετοχή 105 αθλητών από κάθε περιοχή της Ελλάδος – εκ των οποίων οι 20 από την Καστοριά – ενώ οι υπόλοιποι 85 συμμετέχοντες συμμετείχαν από άλλες πόλεις, όπως Καλαμάτα, Πύργος, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, κ.α., ενώ ο πιο μακρινός ποδηλάτης μάς ήρθε από το νησί της Κω.
Οι ποδηλάτες μας συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας στην Καστοριά, όπου δόθηκε η εκκίνηση 7:30 με τον τερματισμό τους να γίνεται σταδιακά μετά τις 15:00 και μέχρι τις 21:00, στο ίδιο σημείο μετά από μία όμορφη διαδρομή μήκους 200χλμ.
Σε έναν αγώνα όπου όλοι ήταν νικητές, οι συμμετέχοντες μετέφεραν το μήνυμα του υγιούς ανταγωνισμού. Στόχος και σκοπός είναι η ανάδειξη και προβολή του ποδηλατικού τουρισμού, και να περάσουμε το μήνυμα για τα οφέλη της ποδηλασίας, τόσο για μας όσο και για το περιβάλλον.
Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν εκτός από το μετάλλιο συμμετοχής διάφορα αναμνηστικά δώρα, αλλά κυρίως μία πλούσια εμπειρία από την ποδηλατική μας διαδρομή.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά την ολοκλήρωση του ” Brevet” πραγματοποιήθηκε μία κλήρωση με τα ονόματα όλων των συμμετεχόντων και ο νικητής κέρδισε τον πίνακα του Καστοριανού Ζωγράφου Δημήτρη Ιωαννίδη, με θέμα τα Χωριά της Λήθης.
Νικητής αναδείχθηκε ο Εμμανουήλ Αριστομένης από τη Θεσσαλονίκη με αριθμό μητρώου 4888, ο οποίος παρέλαβε τον πίνακα από την Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κα Χρυσούλα Φιλίππου.
Να πούμε συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες που έλαβαν μέρος.
Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, στον Δήμο Καστοριάς και στον Δήμο Πρεσπών που ήταν υποστηρικτές και αρωγοί σε όλη αυτή την προσπάθεια.
Εν συνεχεία, να ευχαριστήσουμε θερμά τους εθελοντές μας, οι οποίοι έστειλαν και αυτοί το δικό τους ηχηρό μήνυμα εθελοντισμού και προσφοράς.
Επίσης, να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας, που πρόθυμα στήριξαν όλη αυτή την προσπάθεια.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ζωγράφο Δημήτρη Ιωαννίδη για τον πολύ ωραίο πίνακα που ζωγράφισε με θέμα τα Χωριά της Λήθης, χαρίζοντάς τον σε έναν από τους συμμετέχοντες.
Ευχαριστούμε επίσης τον υπεύθυνο του Μουσείου κ. Τσάκαλο για την ξενάγηση των ποδηλατών μας στο χώρο του Μουσείου Παύλου Μελά.
Και τέλος, ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν από οποιοδήποτε θέση στην διοργάνωση, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για του χρόνου.

 

 

Back to top button