ΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριο

Στο Φεστιβάλ Γράμμου η Dj Spery με Balkanization project set

«Η Βαλκανική μουσική είναι το μικρόβιο και Dj Spery το μεταδίδει!»
Ήχοι από πνευστά, ξέφρενοι ρυθμοί, τσιγγάνικες μελωδίες… Τοσκηνικό αυτό, αποτελεί τρόπο ζωής για την Dj Spery που εδώ και χρόνια, οργανώνει parties με σκοπό την υλοποίηση του Balkanization Project: ναδιαδώσει δηλαδή τους Βαλκανικούς ήχους από πόλη σε πόλη!
Η Dj Spery ξεκίνησε να παίζει πιάνο από 6χρονών, για να καταλάβει στηνπορεία ότι ένας πιο δυνατός ήχος, είναι αυτός που την αντιπροσωπεύει..Αυτός των πνευστών! Σε μια συναυλία του Goran Bregovicανακαλύπτει πόσο ξεσηκωτική είναι αυτή η μουσική και αρχίζει να συλλέγειδίσκους από τις καλύτερες μπάντες των Βαλκανίων.. Μέχρι την στιγμή που θέλησε να«ντύσει» με αυτούς τους ήχους, τα σκηνικά των clubs της Ευρώπης! Κι έτσι, από τα after show Parties των Cabaret Balkan και τα Dj sets σε μαγαζιά στο κέντρο τηςΑθήνας, βρέθηκε στο Lido Club του Βερολίνου πλάι στον Robert Soko (BalkanBeats-Berlin), στο Alimentation Generale του Παρισιού με τον μουσικό παραγωγόDj Click (Paris) καθώς επίσης συνεργάστηκε και με τον παραγωγό του συγκροτήματος ! Deladap από την Βιέννη, Stani Vana.
Στις αρχές του 2012, δημιουργεί το «BALKANEXTRAVAGANZA SHOW», ένα μηνιαίο πάρτυ στο οποίο προσκαλείγνωστούς DJs της Βαλκανικής κυρίως μουσικής από όλο τον κόσμο, ναμοιραστούν τα decks τους μαζί της, live όπως ο DJ CLICK από την Γαλλία, οDJ GYPSY BOX από το Μεξικό, o DJ KOSTA KOSTOV από τηνΓερμανία/Βουλγαρία αλλά και Ελληνικά συγκροτήματα, όπως οι MeliosBalkanaMama!
Το καλοκαίρι του 2012, άνοιξε την συναυλία του Goran Bregovic στην Τεχνόπολη στο Γκάζι και στην συνέχεια, εμφανίστηκε σεμεγάλα clubs και φεστιβάλ όπως η WOMEX, το Eto Etno Russia και τοEXIT Festival!
Έχει κυκλοφορήσει πολλά επίσημα remixes και τον Οκτώβριοτου 2016 το πρώτο της single “Muzika!”. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει και το πρώτο της album.
Από τον Σεπτέμβρη του ’13 έως και σήμερα, περιόδευσε στηνΕυρώπη για το Balkan Extravaganza Tour με σταθμούς της την Ρωσία,Γαλλία, Ελβετία, Γερμανία, Σερβία, το Βέλγιο και την Πολωνία! Ακολούθησαν opening acts για τον Manu Chao, Goran Bregovic, GogolBordello, Marko Markovic Orkestra, Baba Zula, Ziveli Orkestar, KozaMostra, Locomondo, Imam Baildi και πολλούς άλλους!
Το πιο εκρηκτικό στοιχείο του set της, είναι ο συνδυασμός της Βαλκανικής Παράδοσης με την σύγχρονη Electro World σκηνή. Αποδεικνύοντας ότι το μουσικό της πάθος ταιριάζει απόλυτα στις πιοξέφρενες νύχτες, προκαλεί το κοινό σε έναν “μουσικό οργασμό”, πάνω σταdance floors!

ΣΆΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ. στον χώρο του River Party

 

Back to top button