ΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριο

Φεστιβάλ Γράμμου: Pale Penguin ft Pittas dj set | World bliss – Downtempo


Ο Pale Penguin (Γρηγόρης Σαββίδης) ξεκίνησε ως dj στις αρχές των 90’s παίζοντας σε διάφορα γνωστά alternative bar της Θεσσαλονίκης όπως το Berlin και το Lucky Luke. Το 1994 έφυγε στην Αγγλία για να τελειώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές του (Business Administration) και γυρνώντας μετά από δύο χρόνια στην Ελλάδα στράφηκε σε περισσότερο ηλεκτρονικούς freestyle ήχους.
Από το 1997 άρχισε να οργανώνει διάφορα events και parties σε διάφορα μαγαζιά και το 1998 δημιούργησε τους SCOPITONE CONSPIRACY (μαζί με τον Monsieur Croque) οι οποίοι άνοιξαν τα dj sets σπουδαίων ονομάτων της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής όπως ο KID LOCO, o DJ CAM, o DJ MUSHROOM (MASSIVE ATTACK), o SNOWBOY, οι THIEVERY CORPORATION και πολλοί άλλοι, έπαιξαν αρκετές φορές στο περίφημο CLUB MONTEPULCIANO στο Λονδίνο με σπουδαία ονόματα της Easy Listening σκηνής.
Εμφανίστηκε σαν warm-up dj σε ονόματα όπως ο KRIS NEEDS, οι HOOVERPHONIC, οι BENTLEY’S RHYTHM ACE, o ANDY SMITH, ο NICOLA CONTE, ο KID LOCO, o DJ CAM, οι THIEVERY CORPORATION, και o ST.GERMAIN ενώ στα τέλη του 2000 δημιούργησε τους ELECTRIC PULSE (παρέα με τον dj BORONA και τον vj SATELLIGHT)-ένα περισσότερο χορευτικό project που έδωσε μία σειρά από κλασσικά Tech-House parties σε διάφορα club.
Από το 1997 μέχρι και το 2003 είχε την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο “TRICKNOLOGY” για τον SUPER FM, και από το 1998 μέχρι και σήμερα αρθρογραφεί σταθερά για το μουσικό περιοδικό FREEZE.
Το 2001 εμφανίστηκε στοπρώτο SOLA LUNA Φεστιβάλ στην Σαμοθράκη, στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, στο Χριστουγεννιάτικο Club Montepulciano στο Λονδίνο, ξεκίνησε σαν resident dj στο bar ART IN PROGRESS, και παρουσίασε το ραδιοφωνικό ένθετο“BRAINWASH” στον 88,5FM (μέχρι και το 2003). Ξεκίνησε μία σειρά από mix CDπου κυκλοφόρησαν από το περιοδικό FREEZE (εκλεκτικά Chill-Out και Downtempo mix CD με τίτλο “THE GARDEN OF EARTHLY DELIGHTS” αλλά και ένα σκοτεινό Electronica/Tech-House mix CD με τίτλο “FLYING OVER NORWAY”), κέρδισε τον μηνιαίο διαγωνισμό του Αγγλικού μουσικού περιοδικού MUZIK μ’ ένα ιδιαίτερο Chill-Out mix CD, συμμετείχε στην συλλογή «ΕΧΩ ΤΟ SOUNDTRACK, ΒΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ;» με το project POZITRONIC RAY, έπαιξε στο Exotica/Tiki bar SOUTH LONDON PACIFIC στο Λονδίνο και από τον Δεκέμβριο του 2003 μέχρι και τον Μάιο του 2012 ήταν resident dj στο Bar/Club ELVIS (υπεύθυνος για τις Breaks/Minimal Tech-House βραδιές της Παρασκευής) διοργανώνοντας μία σειρά από ιδιαίτερα κινηματογραφικά και θεματικά parties και παίζωντας με djs όπως ο URSULA 1000, o MALENTE, o MINUS 8, o FRANK POPP, o MARTIN BREW,o AIDAN LAVELLE, o BJORN TORSKE, ο RICHARD DORFMEISTER, o MEAT KATIE, ο LEE COOMBS, o LEE BASS και πολλοί άλλοι. Έπαιξε στο URBAN RHYTHM φεστιβάλ στην Θεσσαλονίκη και σε διάφορα bar και club σε όλη την Ελλάδα, ενώ αρθρογράφησε σταθερά για περίπου 10 χρόνια στο περιοδικό FREEZE (κυκλοφορώντας και μία σειρά από uplifting Breaks mix CD με τίτλο “PLANET OF THE BREAKS”), για πέντε χρόνια στο περιοδικό SOUNDMAKER, και για τρία χρόνια στο περιοδικό CRAWFORD ενώ παρουσίασετο ραδιοφωνικό ένθετο “The Time Machine” στον REPUBLIC 100,3FM για 2 περίπου χρόνια.
Έχει παρουσιάσει dj sets στα εγκαίνια του τελευταίου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, σε events για τα μαγαζιά FENAFRESH, ενώ διοργανώνει μέχρι και σήμερα μία σειρά από εξαιρετικά events/parties με την ονομασία DISCOTECA INTERNACIONAL (ένα μουσικό ταξίδι στις πέντε Ηπέιρους), HOT SAUCE (Ghetto-Funk και Electro-Swing διάθεση)
στην Θεσσαλονίκη και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Στην διεθνή του καριέρα υπάρχουν εμφανίσεις σε club και festival στην Σερβία, Γερμανία, Αγγλία Ρουμανία, Ουγγαρία και σε πολλές ακόμα χώρες αλλά και σε μεγάλους ραδιοφωνικούς σταθμούς (NSB RADIO, NUBREAKS RADIO, IBREAKS RADIO, PLAYFM, FNOOB RADIO, BRAP FM) με exclusive dj sets.
Από το 2007 και μέχρι σήμερα ασχολείται ενεργά μετην παραγωγή και έχει δημιουργήσει το Tech-Breaks/Techno project THE SCIENTIFICS με πολλές διεθνείς κυκλοφορίες, το Disco-Breaks project PALE THE KID με μεγάλη αναγνώριση και επιτυχίες και το νέο Bassline/Future-Garage project NYCTEUS. Επίσης από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι ιδιοκτήτης και label manager της V.I.M.RECORDS (ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά labels παγκοσμίως με περισσότερες απο 300 κυκλοφορίες και μεγάλη επιτυχία στην διεθνή ηλεκτρονική σκηνή), της DIABLO LOCO RECORDS (καλύτερο παγκόσμιο νέο Breaks label για το 2012), της DEEP GARNET RECORDS (σε Deep και Futuristic Breaks ήχους) και της FANTOMAS RECORDS (αποκλειστικά σε Booty-Breaks ήχους).
Τον Φεβρουάριο του 2015 μέσα απο το όχημα των DISCOTECA INTERNACIONAL events μαζί με τον FORGIVMI και τον LARRY SKG δημιούργησε την SHANGO RECORDS που κινείται σε ηλεκτρονικούς Afro-Beat, Ghetto-Latin, Tropical Cumbia και Indian Vibes ήχους. Σήμερα το label είναι απο τα σημαντικότερα Afrotropical/Spiritual label της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής.
Στο τέλος του 2017 ο Pale Penguin ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία τα μηνιαία event MONSOON BREEEZE σε Spiritual/Shamanic μουσικό ύφος και THE SILENT BALLET, ένα ιδιαίτερο event με Κλασσική μουσική που συνδυάζεται με Downtempo/Electronica/Chill/Cinematic ηλεκτρονικά ακούσματα και παρουσιάζεται μόνο με βινύλια και προβολή κινηματογραφικών ταινιών.
Στο χώρο του River Party
Είσοδος ελεύθερη
ΚΥΡΙΑΚΉ 17/7 ΣΤΙΣ 5 Μ.Μ.

 

Back to top button