Καστοριά

Ο απολογισμός Α’ εξαμήνου 2022 της Π.Ε. Καστοριάς από την αντιπεριφερειάρχη κ. Δέσποινα Κοζατσάνη (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022, ο  Απολογισμός έργων και  δράσεων του πρώτου εξαμήνου 2022 της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, τον οποίο παρουσίασε αναλυτικά η αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δέσποινα Κοζατσάνη.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, τονίζοντας  τη σημαντικότητα του απολογισμού, καθώς δίνεται η δυνατότητα σε φορείς και ενδιαφερομένους, να ενημερωθούν απ’ ευθείας από τη δημόσια αρχή για τα έργα, τις δράσεις και τον μελλοντικό σχεδιασμό, σε επίπεδο Π.Ε. Καστοριάς, ώστε να εκφράσουν και εκείνοι  τυχόν προβληματισμούς  τους για θέματα που τους αφορούν.

Κατά τον απολογισμό, η κα. Κοζατσάνη επικεντρώθηκε και ενημέρωσε:

  • Για μελέτες που είναι ενταγμένες ή ώριμες και αφορούν διάφορες κατηγορίες έργων (κτιριακά, οδοποιίας, πολιτιστικά, θρησκευτικά, αρδευτικά, αντιπλημμυρικά).
  • Για την πορεία των έργων που εκτελούνται και το στάδιο όπου βρίσκονται.
  • Για την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων.
  • Για το μελλοντικό προγραμματισμό ενεργειών.

Ειδική  μνεία έγινε στα δεκαέξι (16) έργα  που είτε είναι υπό ένταξη (προϋπολογισμού 1.940.000€), είτε έχουν ήδη ενταχθεί (προϋπολογισμού 110.019.530 €) για την Π.Ε. Καστοριάς στο ΕΣΠΑ 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 111.959.530€.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Αντιπεριφέρεια Καστοριάς προτείνει, εντάσσει και εκτελεί έναν τόσο μεγάλο αριθμό έργων ΕΣΠΑ, αξιοποιώντας στο έπακρο τους πόρους αυτού του ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού εργαλείου, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε συνοπτικά το έργο των Διευθύνσεων  της Περιφερειακής Ενότητας  Καστοριάς, όπου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το προσωπικό  για την προσπάθεια που καταβάλλει, δεδομένου  των ελλείψεων που υπάρχει σε ανθρώπινο δυναμικό.

Τέλος, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας παρουσίασε την πορεία υλοποίησης του προγράμματος, όσον αφορά την Π.Ε. Καστοριάς,  καθώς και τον σχεδιασμό και τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί για το επόμενο ΕΣΠΑ  2021-2027.

Με την παρουσίαση του απολογισμού, η Περιφερειακή Αρχή  υπηρετεί την ύψιστη υποχρέωση της δημόσιας διοίκησης για λογοδοσία, εξωτερικεύοντας το έργο της στην τοπική κοινωνία και γνωστοποιώντας τις προτεραιότητές της, στο πλαίσιο εφαρμογής της αναπτυξιακής της στρατηγικής.

απολογισμός α εξαμήνου

  απολογισμός α εξαμήνου απολογισμός α εξαμήνου  απολογισμός α εξαμήνου απολογισμός α εξαμήνου απολογισμός α εξαμήνου απολογισμός α εξαμήνου απολογισμός α εξαμήνου απολογισμός α εξαμήνου απολογισμός α εξαμήνου

 

Back to top button