Ελλάδα

Καβάλα-Antonov: Θρίλερ με την λευκή ουσία – Μεταβαίνει λόχος Πυρηνικής-Χημικής Άμυνας

Μεγάλη αγωνία επικρατεί από το πρωί της Κυριακής (17/7) για το υλικό που μετέφερε το αεροσκάφος Antonov με το 8μελές πλήρωμα το οποίο συνετρίβη κοντά στην Καβάλα το βράδυ του Σαββάτου με τις πληροφορίες να λένε ότι πρόκειται για άγνωστο, υψηλής επικινδυνότητας φορτίο.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στην περιοχή και εστιάζονται σε μια λευκή ουσία, άγνωστης προέλευσης που φαίνεται ότι εντοπίστηκε στο σημείο.

Την ανησυχία του για την επικινδυνότητα του φορτίου που μετέφερε το αεροσκάφος Antonov που κατέπεσε στους Αντιφιλίππους του δήμου Παγγαίου στην Καβάλα, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Θα ξεκινήσει από την Αθήνα με Σινούκ ειδικός στρατιωτικός λόχος για να συμμετέχει στις έρευνες. Θα διατεθεί τμήμα του ΕΔΛΟ/ΠΒΧ (Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Πυρηνικής Βιολογικής Χημικής) Άμυνας του ΓΕΕΘΑ με 14 άτομα. Η μετακίνηση του τμήματος θα γίνει με CH-47D από Μέγαρα. Στην περιοχή έχουν μεταβεί δύο ομάδες ΤΕΝΞ (Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς).

Π. Φραγκούλης, εμπειρογνώμονας: Άγνωστο αν ήταν διερχόμενο από τη Σερβία το Antonov 12

Δεν είναι ακόμα γνωστό το αν πρόκειται για διερχόμενο από τη Σερβία αεροσκάφος, δήλωσε στην ΕΡΤ ο Παντελής Φραγκούλης, πιλότος και εμπειρογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων, τα ξημερώματα του Σαββάτου, μετά την πτώση του αεροσκάφους Antonov 12 δυτικά της Καβάλας.

«Δεν το έχουμε διευκρινίσει αν έφυγε από τη Σερβία ή αν ήταν διερχόμενο από εκεί. Τίποτα δεν έχουμε ακόμα, πέρα από την πτώση του αεροσκάφους» είπε χαρακτηριστικά,  σημειώνοντας ότι τα αεροσκάφη αυτού του τύπου έχουν και εξειδικευμένο προσωπικό, συμπεριλαμβανομένου μηχανικού.

«Υπάρχει ένα επικίνδυνο φορτίο, που μπορεί να προκαλέσει φωτιά ή έκρηξη, βάρους 20 τόνων (…) Δεν ξέρουμε τι μπορεί να προκάλεσε τη φωτιά. Ήταν μια τυφλή πτηση, ο άνθρωπος προσπαθούσε να σώσει το αεροσκάφος, μέχρι την τελευταία στιγμή», τόνισε σχετικά.

ertnews.gr

Back to top button